05 Nisan Cuma Reyting sonuçları açıklandı

05 Nisan Cuma Reyting sonuçları açıklandı
05 Nisan 2019 Cuma günü reyting sonuçları açıklandı mı? İstanbullu Gelin mi, Kızım mı, Gülperi mi, Arka Sokaklar mı reyting Cuma günü reyting sonuçları açıklandı. İşte detaylar...

Dün akşam ekranlarda yer alan İstanbullu Gelin mi, Kızım mı, Gülperi mi, Arka Sokaklar mı, Gülperi mi reytinglerde birinci geldi. İşte detaylar…

REYTİNG SONUÇLARI AÇIKLANDI

05 Nisan 2019 tarihinde yayınlanan programların izlenme durumları açıklandı.

Total'de Atv'de ekranlara gelen "Hercai" dizisi 1.sırada, "Fatih Portakal ile Fox Ana Haber" 2.sırada, Kanal D'de yayınlanan "Arka Sokaklar" dizisi ise 3.sırada yer aldı.

AB grubunda "Hercai" dizisi zirvede yer alırken, "Fatih Portakal ile Fox Ana Haber" 2.sırada, TRT1'de ekranlara gelen "Payitaht Abdülhamid" dizisi ise 3. sırada yer aldı.

REYTİNG NEDİR

Reyting bir programın izleyici oranını ifade eder. Reklam verenler için ölçülmektedir. Reyting ölçümünün toplumsal bir misyonu yoktur. Amaç hangi zamanda, hangi programı, kimlerin seyrettiğini tespit edip hedef kitleye ulaşmaktır. Televizyonların kuruluşlarında belirli bir görüş ve amaçları, ona bağlı olarak da hedef izleyici kitleleri vardır ve pek değişmez. Bu açıdan bakıldığında reyting, televizyoncuların bir meselesi değilmiş gibi görünüyorsa da sonunda televizyon kanalları da birer ticarethanedir. Ayakta durabilmeleri için gelire ihtiyaçları vardır, bu gelirin ana kaynağı da reklamdır.