1 Haziran'dan sonra neler olacak: Hangi yasaklar kalacak hangi yasaklar devam edecek?

1 Haziran'dan sonra neler olacak: Hangi yasaklar kalacak hangi yasaklar devam edecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni normalleşme adımlarına ilişkin yaptığı açıklamada 1 Haziran Pazartesi'den itibaren uygulanacak yeni kuralları açıkladı. Peki Erdoğan ne dedi, 1 Haziran'dan sonra hangi işletmeler açılacak, hangi yasaklar kaldırılacak? İşte 1 Haziran'dan sonra Türkiye'yi bekleyen tablo:

Kabine toplantısının ardından dün akşam saatlerinden ekranların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran'dan itibaren uygulanacak yeni kuralları açıkladı.

Peki yeni normalleşme kuralları çerçevesinde neler olacak? Lokanta ve kafeler açılacak mı, kreşler, plajlar, spor tesisleri açılacak mı? Yeni normalleşme adımıyla birlikte seyahat yasağı olacak mı? 

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Türkiye'nin yeni normalleri:

- Kamu personeli, 1 Haziran itibarıyla normal mesailerine başlayacak.

- 1 Haziran itibariyle şehirler arası seyahat yasağı kaldırılacak

- Restoran, kafe, pastahane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca gibi işletmeler, Sağlık Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı'nın belirlediği pandemi kuralları çerçevesinde açılacak. İşletmeler saat 22:00'a kadar hizmet verebilecek.

- Bar, pavyon, meyhane, gece kulübü gibi eğlence mekanları ve nargile kafelere dari yasaklar devam edecek.

- 0-20 yaş sokağa çıkma yasağı 0-18 yaşa çekilirken, bu yasak kapsamındaki gençler çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

- 1 Haziran itibariyle Kreşler ve gündüz bakam evleri açılacak. Kreşe giden çocuklar 0-18 yaş yasağından muaf tutulacak.

- 65 yaş ve üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek.

- Plajlar, milli parklar, müze ve ören yerleri, kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları da 1 Haziran itibarıyla açılacak.

- Spor tesisleriyle içlerindeki tesisler 00.00’a kadar hizmet verebilecek.

- Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri, sürücü kursları 1 Haziran’dan itibaren hizmet verebilecek. Yine aynı tarihte hayvan satış yerleri de açılacak.

- Hipodromların 10 Haziran’da açılmasıyla Türkiye Jokey Kulübü at yarış oynatmaya devam edecek.

- Açık havada oturma alanları bulunan mekanlarda, saat 00.00’da sona erdirilmesi şartıyla konser düzenlenebilecek.

İlgili Haberler