1 milyar 200 milyon çocuk yoksul

1 milyar 200 milyon çocuk yoksul
Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, dünyada yoksullaşan çocuk sayısı 1 milyar 200 milyona ulaştı. 

Kaynak : © Deutsche Welle Türkçe

UNICEF ve Save the Children yardım örgütlerinin raporuna göre, pandemi nedeniyle 150 milyon çocuk daha yoksullaştı. Yoksulluk içinde yaşayan çocukların sayısı 1 milyar 200 milyona yükseldi.

PANDEMİNİN ETKİSİ BÜYÜK

UNICEF verilerine göre dünya genelinde 150 milyon çocuğun daha yoksullaşmasında korona virüs pandemisinin büyük etkisi olduğu ifade edildi.

70'den fazla ülkede çocukların eğitim, sağlık hizmetleri, gıda ve temiz suya erişimi ile hijyen durumu gibi verileriler de UNICEF'in raporunda değerlendirildi.

UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, "Covid-19 ve salgının yayılmasının önlenmesi için getirilen kısıtlamalar milyonlarca çocuğun yoksullaşmasına yol açtı" dedi. Fore, korona virüs pandemisi nedeniyle yoksullaşabilecek çocukların sayısının gelecek aylarda artabileceği uyarısında bulundu. İnsanlığın bir krizin sonu yerine daha başında olduğunu vurgulayan Fore, görece yüksek gelire sahip ailelerin Covid-19 salgını nedeniyle yoksullaşabileceğine dikkat çekti.

Hükümetlere çağrıda bulunan UNICEF ve Save the Children yardım örgütü, çocukların yoksullaşması sorununun çözümüne öncelik vermelerini istedi.