1 ton 304 kilo kokain yakalanan uçağın sahibi böyle serbest kaldı! Alkışlarla karşıladılar

1 ton 304 kilo kokain yakalanan uçağın sahibi böyle serbest kaldı! Alkışlarla karşıladılar
Brezilya’da 1.3 ton kokain ele geçirilen uçağın sahibi Diyarbakırlı iş adamı Şeyhmus Özkan serbest bırakıldı. Özkan'ı yakınları alkışlarla karşıladı.

ODA TV''den Uğur Can Biçer''in haberine göre ACM Airlines Özel Havacılık Şirketine ait TC-GVA numaralı jet tipi uçakta geçen ağustosta 24 adet bavul içerisinde 1 ton 304 kilo kokain ele geçirildi.  

Operasyon yapılan Diyarbakırlı iş adamı Şeyhmus Özkan’a ait uçak, Özal döneminde satın alınmış ve 2016 yılında satılana kadar devlet büyükleri tarafından kullanılmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından uçağın pilotu Veli Demir’in suçlamalardan beraat ederek Türkiye’ye döndü.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şirketin İstanbul''daki merkezine ve yöneticilerine operasyon düzenledi. Operasyonda şirketin sahibi Şeyhmus Özkan, Leyla Ö., Ali Burak B., Fatih Rasim B., Bekir Koray Ö. ve Nesime Özlem B. gözaltına alındı. 7 şüphelinin emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra mahkemeye sevk edildi.

Yurda dönen pilot Veli Demir, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında,  geçen pazar günü İstanbul Havalimanı''nda ülkeye giriş yaptıktan sonra gözaltına alındı.

Pilot Veli Demir adliyedeki işlemlerinin ardından da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

INSTAGRAM DETAYI

İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Uyuşturucu yakalanan uçağın sahibi Şeyhmus Özkan''ın Instagram hesabı bir anda aktifleşti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve iş insanı Ethem Sancak''ın Şeyhmus Özkan ile birlikte olan fotoğrafları ve videoları sosyal medya hesabından fotoğraflar paylaşıldı.

Daha önce Odatv''nin Şeyhmus Özkan ile irtibat kurduğu telefon numarasından kendisine dün bir mesaj gönderdik.

Dün cevapsız kalan telefonumuza bugün bir mesaj geldi; "Ethem Sancak''ın ortağı tutuklandı."

Odatv''nin, "Şeyhmus Bey, Ethem Sancak''ın ortağı kim, siz kaç gün gözaltında kaldınız, pilot Veli Demir neden tutuklandı, kiminle görüşüyoruz" şeklindeki soruları yanıtsız bırakıldı.  

Telefon aramalarımıza da yanıt verilmedi.

Bir süre sonra WhatsApp''tan bir mesaj daha geldi.

Mesajda Şeyhmus Özkan''ın Instagram hesabının linki paylaşılarak "Profilden takip edebilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

Şeyhmus Özkan''ın Instagram hesabına girdiğimizde paylaşımların dün itibariyle yapıldığı ve iş adamı Ethem Sancak''la olan fotoğrafların sıklığı dikkat çekti.

Odatv daha önce Şeyhmus Özkan''a Ethem Sancak ile iş ortaklığının bulunup bulunmadığına dair soru yöneltmişti.

Özkan bu soruya şöyle yanıt vermişti:

"Ethem Bey''i çok severim. Ailece de görüşürüz. Biz Güneydoğulu iş adamları Ethem Bey''i severiz. Kendisi de bizim gibi gençleri takdir eder. Başka da hiçbir şeyimiz yoktur. Davetlerimize gelir, davetlerine gideriz."

"ETHEM SANCAK ABİ BENİ KURTAR" PAYLAŞIMLARI MI

Şeyhmus Özkan''ın hesabından dün itibariyle yapılan paylaşımlarda neredeyse bütün fotoğraflarda Ethem Sancak''la olan karelere yer verilmesi "Ethem Sancak abi beni kurtar" mesajı olarak yorumlandı.

ETHEM SANCAK NE DEDİ

Yaşanan gelişmelerin ardından Odatv, Ethem Sancak''a ulaştı. Sancak, dün itibariyle Şeyhmus Özkan''ın Instagram hesabından yapılan paylaşımlarla ilgii "Ben Güneydoğuluyum, gerekli açıklamaları yaptım. Herkes benimle fotoğraf çektiririm. Birisi namussuzluk yapıyorsa onu öyle yapana sorun bana değil. Bu konuda gerekli açıklamaları daha önce de yaptım" dedi.  

SERBEST KALDILAR

Habere son noktayı koyduğumuz sırada son dakika gelişmesi yaşandı. ACM Holding sahibi Şeyhmus Özkan ve çalışanları serbest kaldı.

Aynı hesaptan serbest kalma görüntüleri geldi.











İlgili Haberler