10. kez, bastonun ben olayım..

Bugün tam 10 yıl oldu.. O gün, meslek hayatımın en önemli günlerinden biriydi..

Pkk'nın ilk eylemi olan ve 1 askerimizin şehit olduğu 15 Ağustos 1984'teki Eruh baskınının üzerinden 34 yıl geçti..

Sözünü ettiğim 10 yıl ise 6 yiğidin Eruh ziyareti.. Eruh baskınının yıldönümünde bir grup çapulcu, Eruh meydanında halay çekip, kutlama yapmıştı.. örgütün ilk eylemini kutluyorlardı..

Asker-polis dokunmuyor seyrediyordu.. Çünkü açılım denilen rezaletin esir aldığı bir güvenlik gücümüz vardı o günlerde..

Buna sebep olan iktidarın bugün ortağı olan bir sesin, o günlerde "12 kötü adam" diye tariflediği grubun, Polis Akademisi'ndeki toplantısıyla başlamıştı süreç..

40 yılda binlerce cana mal olmuş bir örgütün elemanları, Eruh meydanındaki bayrağın altında halay çekince, 6 yiğit dayanamamış ve yola düşmüştü..

Boyunlarında kefenleri vardı.. Devlet vardı, ülkenin bir ilçesiydi ama o günlerin atmosferini gözönüne alarak asmışlardı kefenlerini boyunlarına..

Birinin bacağı takmaydı, diğerinin kolu.. Birinin gözü görmüyordu, diğerinin kulağı duymuyordu..

İki gün önce, Mehmedin şehadetinin kutlandığı(!) o bayrağın altına geldiler ve birlikte İstiklal Marşı'nı okudular..

Yumrukları sıkılı, gözleri doluydu.. Elbette, iki gün önceki gösteriyi sessizce izlemek zorunda kalan askerlerin ve polislerin de o anki hali aynıydı..

Ama devleti ele geçirenler öyle uygun görmüş ve o şehadetin yıldönümünde, o devletin güvenlik gücü halay çekenleri sessizce izlemeye mahkum edilmişti..

Kefenleri ile yürüdüler yol boyu.. Kimbilir, iki gün önce halay çekenleri alkışlayanlar bile vardı yol kenarında.. Hepsinin gözünün içine baka baka yürüyüp geldiler o bayrağın altına..

Size samimiyetle söylüyorum, görüntülerin tamamını izleseydiniz benim gibi düşünürdünüz.. Çin sarayını basan Kürşad ve çerileri gibiydi 6 gazimiz.. Meydan okuyor ve etrafa "Meydan okuyan var mı?" der gibi bakıyorlardı..

Devlet sustu o ve onun gibi birçok rezalete ama onlar susmadı..

Biri konuştu aralarından;

-Ben lazım.. Bu kardeşim çerkes.. Yanındaki Kürt.. O kardeşimiz yörük.. Ve hepimiz Türk'üz.. Bu bayrağın altında, o rezalete göz yumanların yakasında olacak ellerimiz..

Görüntüler dedim ya; TRT çekmişti.. Çekmişti ama yayınlanmadı haberlerde..

Haberi gazetede okuyunca arayıp buldum gazilerimizi.. 10 yılda, görev yaptığım 3 televizyonda da yayına katıldılar sağolsunlar.. Hatta içlerinden biri, açılımın arsızları akillerin toplantısına gidip, bacağını çıkarıp fırlattı suratlarına..

TRT yayınlamayınca biz girdik devreye.. Vermiyorlardı görüntüleri.. Oradan girdik, buradan zorladık ve sonunda ulaştık görüntüye.. İtiraf ediyorum, normal yollardan değil, TRT'de o görüntüleri izleyince gözleri yaşaran bir kardeşimiz aracılığıyla, bildiğin çaldık görüntüyü..

Ve milyonlarca insanımıza böyle ulaştı, 6 yiğidimizin o muhteşem hamlesi..

**

Saldırının üzerinden 34, bu ziyaretin üzerinden 10 yıl geçmiş..

10 yıl önce Eruh'taki o bayrağın altında halay çekenleri, açılım ayağına 'Terörişkolar' gibi pazarlayan iktidar, bugünün iktidarıydı..

10 yıl önce o rezaleti duyup veryansın eden muhalefet de, bugünün iktidarının ortağı..

Kaldık mı, gazilerimizle başbaşa..

O gün 12 kötü adamı Polis Akademisi'ne toplayanla, niye topladın diye soran bugün kolkola..

Neymiş; o günün iktidarının başı bugün Türk Devleti'nin menfaatlerine uygun davranıyormuş..

Yazarken, bir yandan da konuşmasını dinliyorum.. Yanlış mı duydum dedim ama hayır aynen böyle dedi;

-Biz Türk'üz yav..

Dün "Herşey oldun, Türk olamadın" diyenler de duydu mu bilmem ama biz "Türk'üm" derken, o "Biz Türk'üz yav" şeklindeki bir üslubu tercih etti.. Buna da şükür diyeceğim ama Türk olduğu nerede geldi aklına; CEP TELEFONU MEVZUUNDA; "Onların IPhone'u varsa, bu tarafta da Samsung var" dedikten sonra geldi aklına..

Muhtemel ki, "Onların IPhone'u varsa" dedikten sonra, bir yerli marka hatırlamayıp, taaa Güney Kore'nin Samsung'una uzanınca doğan boşluğa yerleştirdi o cümleyi;

-Biz Türk'üz yav..

Gerçi sonradan Vestel'i, Venüs'ü ekledi ama o boşluk 16 yıldır demediğin dedirtti..

Buradan başlayınca, Dolar molar yürüdü..

**

Demem o ki, 10 yıl önce, Eruh'taki bayrağın altında pkk'lıların halay çekmesine seyirci kalıp, örgütün sırtını sıvazlayanlar, cep telefonu markası üzerinden hatırladılar "Türk" demeyi..

Ne varsa emperyalizmde var.. 81 milyon söyletemedik, bir çırpıda dedirttiler ya;

-Biz Türk'ü yav..

Yazarın Diğer Yazıları