10 milyon TL harcanmıştı: Diyanet'ten takvim açıklaması

10 milyon TL harcanmıştı: Diyanet'ten takvim açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 takvimi için harcanan yaklaşık 10 milyon TL'nin devlet bütçesinden değil, döner sermayeden harcandığı açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve tartışmaları da beraberinde getiren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 2020 yılı için bastırdığı takvim giderine ilişkin açıklama geldi.

Birçok bakanlığı geride bırakan bütçesiyle dikkatleri üzerine çeken Diyanet tarafından, sadece takvimlere 9 milyon 800 bin TL harcaması tepkilere neden olmuştu. Diyanet İşleri'nden yapılan açıklamada, harcamanın devlet bütçesinden değil döner sermayeden karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunla Başkanlığımıza verilen toplumu din konusunda aydınlatma görevi gereğince hazırladığı söz konusu yayınlar için devlet bütçesinden herhangi bir harcama yapılmamaktadır. Süreli yayınlarımızın maliyeti 1956'dan, Diyanet Takvimi ise 1972'den itibaren Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün bütçesinden karşılanmaktadır. İlgili yayınların basımı, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünce Kamu İhale Kurumunun belirlediği ihale şartlarına göre gerçekleştirilmekte ve vatandaşlarımıza sunulmaktadır. Bu satışlardan elde edilen kar da devlet hazinesine aktarılmaktadır."