Yeniçağ Gazetesi
06 Aralık 2025 Cumartesi
İstanbul 15°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
E-Gazete

10 yıl önce Türkiye’ye geldiğinde tattı... Japon Yuji şimdi Kadıköy'de kendi tezgahında satıyor

Japon Yuji Umeji, 10 yıl önce Türkiye'ye yerleşti. Kadıköy'de oturan Umeji, sokak lezzeti olan kelle söğüşün tadına baktıktan sonra tutkunu oldu. 8 yıl boyunca ayda en az 3 kez kelle söğüş yiyen Umeji, sonunda kelle söğüşün nasıl yapıldığını öğrenmek istedi. Bunun üzerine meşhur söğüşçü Muammer Aksoy'un yanında 6 ay boyunca eğitim aldı. Eğitimin ardından 1 yıl önce Kadıköy'de önce bir tezgah açtı. Yuji Umeji, "Japon olduğumu görünce çok şaşırıyorlar. Aksanımdan yabancı olduğumu anladıkları için nereli old

10 yıl önce Türkiye’ye geldiğinde tattı... Japon Yuji şimdi Kadıköy'de kendi tezgahında satıyor - Resim: 1

Japon esnaf Yuji Umeji (40) 10 yıl önce Türkiye'ye yerleşti. İstanbul Kadıköy'de oturan Umeji, sokak lezzeti olan kelle söğüşün tadına baktıktan sonra tutkunu oldu. 8 yıl boyunca ayda en az 3 kez kelle söğüş yiyen Umeji, sonunda kelle söğüşün nasıl yapıldığını öğrenmek istedi. Bunun üzerine meşhur söğüşçü Muammer Aksoy'un yanında 6 ay boyunca eğitim aldı. Eğitimin ardından 1 yıl önce Kadıköy'de önce bir tezgah açtı. Umeji'nin kelle söğüşü çok beğenilince, daha sonra dükkan açmaya karar verdi.

1 8
10 yıl önce Türkiye’ye geldiğinde tattı... Japon Yuji şimdi Kadıköy'de kendi tezgahında satıyor - Resim: 2
2 8
10 yıl önce Türkiye’ye geldiğinde tattı... Japon Yuji şimdi Kadıköy'de kendi tezgahında satıyor - Resim: 3

Muammer Aksoy sadece kelle satmıyor, bir hikayesi var. Kendisi benim dostum ve abim oldu. Pandemi başlayınca bir karar vermek zorunda kaldım ve Kadıköy'de dükkan açtım. Muammer ustam ile bu işleri büyütmek istiyorum'' dedi.

3 8
10 yıl önce Türkiye’ye geldiğinde tattı... Japon Yuji şimdi Kadıköy'de kendi tezgahında satıyor - Resim: 4

Yuji Umeji, kendisinin Japon olmasına vatandaşların şaşırdığını belirterek, ''Japon olduğumu görünce çok şaşırıyorlar. Aksanımdan yabancı olduğumu anladıkları için nereli olduğumu soruyorlar. Bazen Japon olduğumu söylüyorum bazen ise beyaz yalanlar söyleyip, 'Zeytinburnu çocuğuyum' diyorum.

4 8
10 yıl önce Türkiye’ye geldiğinde tattı... Japon Yuji şimdi Kadıköy'de kendi tezgahında satıyor - Resim: 5

Esnaf olmak zor, çünkü günde 10 saat çalışıyorum. O yüzden sevmesem yapamazdım. İşimi inanılmaz derecede çok seviyorum ama kızım ve eşim kelle söğüş sevmiyorlar. Muammer ustamla çalışmayı çok seviyorum çünkü çok disiplinliler ve çok detaylara önem veriyorlar'' şeklinde konuştu.

5 8
10 yıl önce Türkiye’ye geldiğinde tattı... Japon Yuji şimdi Kadıköy'de kendi tezgahında satıyor - Resim: 6

Kelle söğüş ustası Muammer Aksoy ise Umeji'nin çok yetenekli biri olduğunu söylüyor. Aksoy, ''Kelle söğüş Niğde'ye has bir yemek. Dedelerden beri bu işi yapıyoruz. Yaklaşık 130 yıllık bir geçmişimiz var son 46 yılı ben devam ettiriyorum.

6 8
10 yıl önce Türkiye’ye geldiğinde tattı... Japon Yuji şimdi Kadıköy'de kendi tezgahında satıyor - Resim: 7

Yuji kardeşim ile 8 yıl önce tanıştık, kendisi müşterimdi. Bu işi yapmak istedi, ben de destek oldum. Pişirmeyi, doğramayı öğrettim. Yaklaşık 6 aylık süre içerisinde işi öğrendi. Kısa sürede bu kadar işi benimsemesi ve bu işi sevmesi harika.

7 8
10 yıl önce Türkiye’ye geldiğinde tattı... Japon Yuji şimdi Kadıköy'de kendi tezgahında satıyor - Resim: 8

Bu işi seviyordu, 'Gelip işi öğrenebiilirsin, yardım edebilirsin' dedim. İstedi ve başardık'' diye konuştu.

8 8