100 binden fazla insan tahliye edildi.

100 binden fazla insan tahliye edildi.
Kanada'nın McMurray kentinde geçen hafta Pazar günü başlayan yangın son 24 saatte var olanın iki katından fazla büyüdü. Yangında 100 binden fazla insan evlerinden tahliye edildi.

Kanada'nın Alberta Eyaleti'ne bağlı FortMcMurray kentinde Pazar günü başlayan büyükyangın, hızlı bir şekilde yayılıyor. 100 binden fazla kişi evlerinden tahliye edilirken, yangının ulaştığı bölgelerdeki hasara dair ise kesin bilgiler bulunmuyor.

Yangının ‘büyük, kontrol dışı ve tehlikeli’ olduğunu belirten Kamu Sağlığı Bakanı Ralph Goodale, yangının son 24 saatte yüzde 50 daha fazla büyüdü. Korkutucu beklentilerin doğru çıkması halinde yangınınboyutlarının gün sonunda 2 katına çıkacağını ifade etti.

Yangının yaklaştığı bölgelerin sakinlerinin tahliyesi devam ederken, yetkililer, bölge sakinlerini tahliye için çalışan bir kurtarma konvoyunun, yangının bir ana yolu etkisi altına alması nedeniyle mahsur kaldığını söyledi. Konvoyun olduğu yerde yoğunduman olduğu ve yolun her iki tarafında da alevlerin yükseldiği belirtilirken, evlerinden kaçmaya çalışan yüzlerce kişinin konvoyda bulunduğu bildirildi.

Yangının önümüzdeki 24 saat içinde iki kat büyüyeceği öngören yetkililer, yangının şu anda New York City’den daha büyük bir alana yayıldığını ifade etti. Yüz binden fazla kişi yangın nedeniyle evlerinden ayrılmış durumda. Bugüne kadar onbinlerce kişi havadan kurtarma operasyonlarıyla tahliye edildi. Yangında şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadı.