100 torunlu 103 yaşındaki Hacı Dedenin büyük zaferi

100 torunlu 103 yaşındaki Hacı Dedenin büyük zaferi
İstanbul'da yaşayan ve 13 çocuk, 100 torun sahibi olan 103 yaşındaki Hacı Abdulkahar Baykal, önce korona virüsü atlattı, ardından kalça protezi ameliyatı oldu. Hiçbir belirtisi olmadan hastalığı atlatan yaşlı adamın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Baykal ise “Karnımda, belimde, hiçbir yerimde bir ağrım, şikayetim olmadı" dedi.

DHA'da yer alan habere göre, İstanbul’da yaşayan Hakkari Yüksekovalı Hacı Abdulkahar Baykal, önce koronayı yendi, sonra da kalça ameliyatına girdi.

YERE DÜŞTÜ, HASTANEYE KALDIRILDI...

Evde yürürken düşen Hacı Abdulkahar Baykal, apar topar hastaneye kaldırıldı. Kalça protezi ameliyatı yapılmasına karar verilen Baykal’a önce korona virüs tetkikleri uygulandı. Çıkan sonuç karşısında doktorlar bile şaşkına döndü. Testi pozitif çıkan yaşlı adamın, tomografisinde de virüs bulgularına rastlandı. Vücudu antikor üreten Hacı Dede, korona virüs tedavisi sonrası ameliyata alındı.

"SADECE BACAĞIMDA AĞRI VARDI"

1.5 saatlik protez ameliyatını da başarıyla atlatan yaşlı adam, “Ben çok iyiydim. Ayağa kalkmak istediğimde sadece bacağımda bir ağrı oluyor. Hastalık nedeniyle karnımda, belimde, hiçbir yerimde ağrım olmamıştı. Düşünce hastalığımı öğrendim. Bastonumla yürümek için kalktığımda düştüm" diye konuştu.

100’E YAKIN TORUNU VAR

100’e yakın torunu olan Hacı Baykal, “Torunu sorma, benim torunlar İstanbul’u doldurmuş durumda. O kadar torunum var ki hiç sorma" ifadelerini kullandı.