1000 TL sosyal yardımdan kimler faydalanır? 1000 TL sosyal yardımdan kimler yararlanamaz?

1000 TL sosyal yardımdan kimler faydalanır? 1000 TL sosyal yardımdan kimler yararlanamaz?
Korona virüsle mücadele kapsamında ekonomik zorluk çeken vatandaşlara devlet 1000 TL sosyal yardımda bulunurken vatandaşlar 1000 TL sosyal yardımdan kimler faydalanabilir? 1000 TL sosyal yardımdan kimler yararlanamaz? sorularının cevaplarını merak ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, binlerce kişinin başvuruda bulunduğu sosyal yardımlarla ilgili açıklamada bulundu.

Korona virüs salgını sonrası işyeri, fabrika vb. yerlerin kapatılmasıyla beraber işsiz kalan vatandaşlar ekonomik anlamda zorluklar yaşamaya başladı. Bu kapsamda bulunan vatandaşlar için devlet 1000 TL’lik sosyal yardım paketi yayınladı. Vatandaşlar ise 1000 TL sosyal yardımdan kimler faydalanabilir? 1000 TL sosyal yardımdan kimler yararlanamaz? sorularının cevaplarını merak ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, binlerce kişinin başvuruda bulunduğu sosyal yardımlarla ilgili açıklamada bulundu.

1000 TL SOSYAL YARDIMDAN KİMLER YARARLANAMAZ?

Bakan Selçuk, belli kategorideki başvuruların değerlendirmeye alınmayacağına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar kimlerdi? Faz 1 ve faz 2'ye başvurup halihazırda 1000 lirayı vermiş olduklarımız. Hanesinde kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneğinden ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış olanlarla emekli başvurularını değerlendirmeye almayacağımızı belirtmiştik başvuru esnasında. Bu başvuru kategorilerini çıkardığımız zaman 6 milyonu aşkın başvurunun yaklaşık yüzde 60'ı değerlendirme dışı kalmış oldu. Dolayısıyla değerlendirmeye alınan 3 milyon kişinin başvurusunu da 1003 tane Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımız var, vakıflarımıza gönderdik.

Başvuruları vakıflarımız değerlendiriyorlar. Çünkü bizim merkezden mahalledeki, ilçedeki o haneyi değerlendirmemiz mümkün değil. Dolayısıyla genel olarak SGK açısından diğer kriterler açısından baktıktan sonra gönderilen 3 milyon kişinin başvurusu değerlendiriliyor.

1000 TL SOSYAL YARDIMDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarınca; 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya 2022 sayılı

65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunu kapsamında, halihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı,

Silikozis Aylığı,

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım,

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım,

Öksüz Yetim Yardımı,

Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı,

Şartlı Eğitim Yardımı,

Şartlı Sağlık Yardımı,

Çoklu Doğum Yardımı,

Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacak.

İlgili Haberler