1000 yıl önce gerçekleşen ay tutulmasına yanardağ patlamalarına neden oluyor

1000 yıl önce gerçekleşen ay tutulmasına yanardağ patlamalarına neden oluyor
Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucu 1000 yıl önce meydana gelmiş olduğu düşünülen büyük bir yanardağ patlamasına dair deliller bulan bilim insanları, bir Ay tutulmasının arkasındaki gizeme ışık tuttu.

Volkanik patlamalar, özellikle volkanların yakınındaki bölgelerde yaşayan insanlar başta olmak üzere geniş bir coğrafyayı etkiliyor. Birçok insan volkanik patlamalar nedeniyle evlerinden uzaklaşmak zorunda kalırken, volkanların patlaması sonucu ortaya çıkan bulutlar, iklimde de değişiklikler yaşanmasına neden oluyor. 

"İPUÇLARININ PEŞİNE DÜŞÜYORLAR"

Bilim insanları, tüm bu nedenlerle volkanik patlamaları yakında takip ediyorlar. Araştırmacılar, günümüzün volkanik patlamalarını takip ettikleri gibi geçmişte meydana gelmiş volkanik patlamaların arkalarından bıraktıkları ipuçlarının da peşine düşüyorlar. 

Bilim insanları, günümüzden yaklaşık 1000 yıl önce kükürt dolu bulutların atmosferin stratosfer katmanına yayılarak aylar süren bir karanlığa neden olduğunu düşünüyorlar. Bilim insanları, bu karanlık döneme ait bulguları, buzullar üzerinde yaptıkları araştırma ile ortaya çıkarıyorlar.