11 Mayıs’ta açıldı herkes kapıda kuyruk oluşturdu: Berberlerde korona çıktı

11 Mayıs’ta açıldı herkes kapıda kuyruk oluşturdu: Berberlerde korona çıktı
Korona virüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın çıkardığı genelge kapsamında 21 Mart'ta kapatılan ve 11 Mayıs'ta açılan berberlerde korona virüs tespit edildi. Uşak'ta faaliyet gösteren 26 berbere yapılan korona virüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Korona virüs salgını nedeniyle 21 Mart’ta kapanan ve normalleşme takvimi çerçevesinde 11 Mayıs’ta açılan berberlerle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Uşak’ta 26 berberde korona virüs tespit edildiği açıklandı.

Uşak Valiliği, kentte hizmet veren 421 berber ve kuaförü, yeniden açılmadan önce Covid-19 testi yaptırmaya çağırdı. Berberlerden çoğunluğu test yaptırdı.

Yapılan testler sonucunda 26 berberin Covid-19 testi pozitif çıktı. Berberler, tedaviye alındı.

Bazı berberlerin ise sağlıklarının iyi olduğunu söyleyerek test yaptırmadığı, kendilerini evlerinde izole ettiği ve dükkanlarını açmayacaklarını bildirdikleri öğrenildi.

NORMALLEŞME ÇALIŞMALARI SONRASI HASTA SAYISI PATLADI

Bilim insanlarının, uzmanların, hekimlerin 'henüz çok erken' uyarılarını haklı çıkaran haberler gelmeye başladı. 1 ay önce vaka sayısı sadece 38 olan Uşak'ta toplam 2 bin 950 test yapıldı ve vaka sayısı 441'e fırladı.

ENDİŞELENDİREN HABERLER GELİYOR

Yine Uşak'ın Banaz ilçesinde geçtiğimiz günlerde iftarda bir araya gelen iki aileden 5 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması, vatandaşların kurallara uymamasının salgının hızla yayılmasına neden olacağını göstermişti.

İlgili Haberler