116 Yıllık Çınar BEŞİKTAŞ

Beklenen son gerçekleşti, Fikret Orman yeniden başkan. Kendisinin de söylediği gibi bir dahaki kongrede olmayacak. Bunca sıkıntı içinden, böyle bir stat çıkarmak bile başarıdır. Bu arada Emine Erdoğan'ın katkılarını da inkâr etmemeliyiz. İyi Beşiktaşlı olduğunu bir kere daha ispatladı.

Kongre sürecinde yaptığı yayınlarla BJK TV'yi en çok izlediğim dönemi yaşadım. 116. Yıl başlığıyla aktarılanlar herkesi geçmişe taşıdı. Kulübe emek verenlerin hayatta olanlarına mikrofon uzatıldı. Bunları seyrettikçe ne kadar tanıdığım olduğunu hatırladım.

Bir anıt

Örneğin Sedat Kesen. Bu bıçkın ismi hep eski İstanbul kabadayılarına benzetirim. Tanıştıran merhum Kemal Ilıcak oldu. İlk Londra seyahatimde beni ona emanet etmişti. Allah uzun ömür versin. Kesen, İngiltere'de olduğum sürece bana kol-kanattı. Davetlisi olduğum bu ülke kuruluşunun organizasyonunda hep yanımda bulundu. Programda bulunan Palm Beach Hotel'in kumarhanesinde harcamam için bana 800 sterlin vermeye çalışmasını asla unutmadım.

Ve Bengisu

Bir sürü abide isim arasında Emin Bengisu'yu izlemek başka mutluluktu. Kendisinin rahmetli annesiyle birlikte Rauf Tamer'in Arifi Paşa'daki ikametgâhında başlayan dostluğumuz epey sürdü.

Arada efsane kaleci Necmi Mutlu'yu fark ettim. Keşke Cenk Koray büyüğüm sağ olsaydı da o da konuşsa diye düşündüm. Rahmetli, Beşiktaş'ın göğsüne takılan yıldızları hukuki yollarla kazandıran isimdi.

Emniyetçiler

Beşiktaş Jimnastik Kulübü denince akla pek çok güvenlik mensubu gelir. En önemlisi efsane başkan Süleyman Seba'dır. MİT'te önemli görevlerde bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü dâhil, olağanüstü hâl valiliği de yapan Ünal Erkan şeref defterindeki adlardandır.

Affan Keçeci'nin il emniyet müdürlüğü yaptığı Kocaeli'nden Ahmet Dursun'u birkaç saat içinde transfer edişi büyük olaydır. Dursun aynı yıl Barcelona'ya attığı üç golle bu transferin hakkını vermişti.

Amir ve müdür

Polisler arasında en mütevazı olarak tanıdığım kişi Mustafa Günaydın'dır. Beşiktaş ilçesinde iki defa görev yaptı. İlkinde emniyet amiri idi. Malatya'da mecburi hizmetini tamamladıktan sonra yine Beşiktaş'a atandı. Bu kez statü değişmişti. Yani emniyet müdürü olmuştu.

Aslen Trabzonlu olan Günaydın'a da sevgi ve saygılarımı yolluyorum.

Bu arada Mehmet Ağar'ın ona söylediği şu sözleri de kayda geçmek istiyorum:

"Yahu şu Beşiktaş'a bir Galatasaraylı müdür bulamadık." Tabii ki Ağar'ın sözleri espri idi. Bu atamayı yapan bizzat kendisiydi.

Bir rahmetli

Beşiktaş tutkunu isimleri sıralarken Vedat Cem'i unutmak mümkün mü? Hukuk Fakültesi mezunuydu. Komiser muavini olarak başladığı siyasi şubede emniyet müdürlüğüne kadar yükseldi. Süleyman Seba'nın yönetim kurullarında iki dönem görev yaptı. Maaşı aldığı gün biterdi. Hatta başhemşire olan eşininkini de kulübe harcardı.

Haftanın hemen her gününü bir arada geçirirdik diyebilirim.

Kalp krizinden sonra hastaneye kaldırıldı. Bir gün sonra kaçıp Beşiktaş maçına gitti. Sahanın kenarında gördüğüm an şaşkına döndüm. Elinde de sigara. Sevgili dostuma tekrar rahmet diliyorum.

***

Koç'a hatırlatmalar

Fenerbahçe'de yönetim değişikliği yapıldığında herkes umutlanmıştı. Duruşu ve konuşmalarıyla ışık saçan bir başkan gelmişti; Ali Koç. Ligin sona ermesine iki hafta kala geldiği duruma bakın. Sanki içinden Semih Özsoy fırladı. Koç, son günlerde icraatı ve konuşmalarıyla öncü olma özelliğini kaybetti. Kendisine birkaç hatırlatma yapmak istiyorum. Yerden yere vurduğu Rize-G.Saray maçının hakemi Serkan Çınar'ın Fatih Terim'le arkadaşlarını tribüne yolladığını bilmiyor mu? Ya da biliyor da, bu kez verdiği kararlar işine mi gelmedi? Koç'a bir not daha düşmek istiyorum. Daha yakın zamanda F. Bahçe-G.Saray maçını yöneten Ali Palabıyık, Sarı Kırmızılıları doğrarken niye konuşmadı?

Boksör başkan

Gelelim Rizespor başkanı Hasan Kartal'a. Bir ayağı boksta olan ve federasyon başkan vekilliği yapan Kartal, "tehditten mahkemeye verilmişti." Neticede ruhsatlı silahı müsadere edildi. Sonra ne dedi biliyor musunuz; "Bende bir tane daha var." Hasan Kartal ortaya çıkıp, kaba saba konuşmalar yapınca bu kararı hatırlatmak istedim.

...

GÜNÜN SÖZÜ

Dostlarının hep yakınında olmalarını sağla ama düşmanlarını burnunun dibinden ayırma. Mario Puzo

Yazarın Diğer Yazıları