12 Dev Adam Avrupa Şampiyonası'nda

12 Dev Adam Avrupa Şampiyonası'nda
A Milli Erkek Basketbol Takımı, Hollanda'nın Hırvatistan'ı 65-57 yenmesiyle ilk üç sırada yer alarak Avrupa Şampiyonası'na gitme hakkını elde etti.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Hollanda''nın Hırvatistan''ı 65-57 yenmesiyle ilk üç sırada yer alarak Avrupa Şampiyonası''na gitme hakkını elde etti.

Basketbol A Milli Erkek Takımı, Akatlar Spor ve Kültür Kompleksinde oynadığı İsveç müsabakası ardından 1-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Çekya, Gürcistan, Almanya ve İtalya''nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası''na katılma hakkını elde etti.

Ay-yıldızlılar, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde Hırvatistan, Hollanda ve İsveç ile D Grubunda mücadele etti.

Milliler; Kovid-19 pandemisi nedeniyle fanus düzeninde oynadığı beşinci müsabakada İsveç''i 88-80''lik skorla yendi. Bu grubun diğer maçında ise Hollanda, Hırvatistan''ı 65-57''lik skorla geçti. Bu sonuçla Basketbol A Milli Erkek Takım, A Milli Kadın Takımı’nın ardından Avrupa Şampiyonası''nda mücadele etme hakkı kazandı.

12 Dev Adam, grubundaki son maçında 22 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’de Hırvatistan ile karşılaşacak.

TÜRKOĞLU''NDAN TEBRİK

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası''na katılma hakkını elde eden A Milli Erkek Basketbol Takımı''nı tebrik etti.

Hidayet Türkoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, şunları kaydetti:

"Genç oyuncularımızın aldıkları sorumluluk ve öz güvenleriyle ayrıca mutlu olduğumuz İsveç galibiyetinin ardından grubumuzdaki diğer karşılaşmanın da neticesiyle, son maçlar öncesi FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandık. Bütün idari, teknik kadromuzu ve sporcularımızı tebrik ediyorum. EuroBasket 2022''de iddialı ve izleyenlere heyecan veren bir mücadelemiz olacak. Millilerimizin bizleri gururlandırmaya devam edeceklerine yürekten inanıyorum."

İlgili Haberler