120 yaşındaki Menica Üncü korona virüsü yendi. Kızı, annesinin koronayı nasıl yendiğini açıkladı

120 yaşındaki Menica Üncü korona virüsü yendi. Kızı, annesinin koronayı nasıl yendiğini açıkladı
Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortabağ köyünde yaşayan 120 yaşındaki Menica Encü, gördüğü tedaviyle yeni tip korona virüsü (Covid-19) yenmeyi başardı. Encü'nün gelini, "Kayınvalidem genellikle doğal ürünlerle beslenir. Çok iyi bir bakımla da iyileşti. Emeği geçen doktorlardan ve hemşirelerden Allah razı olsun." diye konuştu.

120 yaşındaki Menica Üncü korona virüsü yendi

AA'da yer alan habere göre, Şırnak'ta 12 çocuk, 100'ü aşkın torunu bulunan120 yaşındaki Menica Üncü, yakalandığı korona virüsü yenerek Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nden taburcu oldu.

DOKTORLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Üncü, "Allah doktorlarımızdan, hemşirelerimizden razı olsun. Bana çok iyi baktılar. Bende çok hakları var. Rabb'im onları korusun, onların yanında olsun. Çok yoruldular, ilgilendiler. Ben onlardan memnunum Allah da onlardan memnun olsun." dedi.

"DOĞAL ÜRÜNLERLE BESLENİYOR"

Encü'nün gelini 65 yaşındaki Halime Encü de 15 gün önce geldikleri hastanede yapılan tedaviyle kayınvalidesinin sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Kayınvalidem genellikle doğal ürünlerle beslenir. Çok iyi bir bakımla da iyileşti. Emeği geçen doktorlardan ve hemşirelerden Allah razı olsun." diye konuştu.

TEDAVİYE OLUMLU YANIT VERDİ

Encü'nün tedavisini yapan görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilim Kehya Akcan 120 yaşındaki hastanın tedaviye olumlu cevap verdiğini aktardı. Encü'ye sağlıklı bir yaşam dileyen Akcan, "Hastamız iyileştiği için çok mutluyuz. Süreç boyunca emeği geçen sağlık personeline teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Akcan, korona virüsten korunmak için maske, mesafe ve hijyene dikkat edilmesi uyarısında bulundu.