15 gemi personeli kaçırıldı. Türk gemisine baskın. Cep telefonundan acil çağrı yapıldı

15 gemi personeli kaçırıldı. Türk gemisine baskın. Cep telefonundan acil çağrı yapıldı
Gine Körfezi açıklarındaki M/V Mozart isimli bir Türk kargo gemisindeki 15 Türk personelinin kaçırıldı. Cep telefonundan acil çağrıda bulunuldu. Cep telefonundan acil çağrı yapılırken, geminin korsan tarafından baskın yapılarak kaçırıldığı kaydedildi.

YENİÇAĞ / ÖZEL HABER

Atlas Okyanusu'nun Afrika'nın güneybatısında kalan Gine Körfezi’nde bir kargo gemisi hakkında yeni bir haber gündeme geldi. Lagos Limanı’ ndan kalktığı belirtilen M/V Mozart isimli 19 mürettebatlı bir Türk kargo gemisindeki 15 Türk personelin kaçırıldı. Cep telefonundan acil çağrı yapılırken, geminin korsan tarafından baskın yapılarak kaçırıldığı kaydedildi.

ACİL ÇAĞRIDA BULUNULDU

Yine iddialara göre geminin baş mühendisinin nerede olduğu bilinmezken, geminin 4. kaptanı acil çağrıda bulundu. Kaptan gemiyi kör bir şekilde götürdüğü ve mühendisin cenazesinin geminin altında olduğu belirtildi. Ayrıca gemideki yağcının karnında şarapnel parçası olduğu kaydedildi.

Son olarak gemide görevli personellerin isimlerine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Gemide yer alan personelin isimleri şu şekilde:

Kpt Mustafa Kaya

2.Kpt Melih Çetin

3.kpt Doğancan Cengil

4.kpt Furkan Yaren

B.müh Süha Tatlıgül

2.müh Farman Ismayılov

3.müh Yasin Alper Şeker

E.zbt Gökhan Buran

Reis Vedat Aksan

Gemici Erdi Erman

Gemici Halil Gülçür

Gemici Ünsal Dilsiz

Gemici Adil Alkan

Gemici İlyas Baş

Fiter Mesut Meral

Yağcı Bahadır Yeşilalan

Yağcı Gökhan Lale

Aşçı Mustafa Benklioğlu

Gv stj Hamza Orhan

Kaptanın konuşması şu şekilde:

"Kör bir şekilde seyir yapıyorum. Ben de bacağımdan yaralandım. Bütün radarları söktüler. Hiçbir şey çalışmıyor. Kör topal gidiyoruz. Bir rota verdiler, verdikleri rotada gemiyi götürüyorum. Başım felaket ağrıyor. Bir yağcı kaldı. Yağcının karnında şarapnel ve kurşun var. 15 kişiyi aldılar. Ben de götürüyorum gemiyi. Aşağı inip ceset torbası arayacağım. Sürekli şirketle irtibat halindeyim. Onlar da takip ediyorlar. Böyle gidiyoruz. Gemiyi sağlam bir yere götürüyoruz. Biz kurtulduk da ötekileri aldılar. Çok fena dövdüler. Ben de ağrı kesici alayım diyorum ama şimdi tek kaptanım. Almamayı düşünüyorum şimdi uyku tutarsa… Kör topal gidiyoruz bir de çarpmayalım bir yerlere. Haritam bile yok yani."

İlgili Haberler