15 kentte acil durum ilan edildi. Korona test merkezini ateşe verdiler. Belediye başkanı iç savaş dedi

15 kentte acil durum ilan edildi. Korona test merkezini ateşe verdiler. Belediye başkanı iç savaş dedi
Hollanda korona virüs yasaklarını protesto eden vatandaşların gösterileri devam ediyor. Hollanda’nın kuzeyindeki Urk kentinde mobil bir korona virüs test merkezi göstericiler tarafından ateşe verildi. Öte yandan Enschede kentindeki protestocular da bir hastaneye saldırarak camlarını kırdı.

Hollanda’da korona virüs salgını dolayısıyla uygulanan kısıtlama kararları halk tarafından protesto edilmeye devam ediyor.

Aşırı sağcı partilerin başını çektiği protestolar giderek büyürken 15 kentte acil durum ilan edildi. Bu kentler; Urk, Amsterdam, Eindhoven, Apeldoorn, Arnhem, Tilburg, Breda, Oosterhout, Almelo, Enschede, Helmond, Roermond, Lahey, Venlo, Stein.

Son olarak Enschede kentindeki protestocular bir hastaneye saldırdı. Hastanenin camlarını kıran göstericilere, özel kuvvet müdahale etti. Urk kentinde ise bir korona virüs test merkezi yakılarak kullanılamaz hale getirildi.

Eindhoven Belediye Başkanı John Joritsma "Korkarım böyle devam ederse, bu yol iç savaşa gider" dedi.

Birçok kentte işyerlerinin camları kırıldı. Roermond kentinde göstericiler, bir alışveriş merkezini ateşe verdi. Olaylarda biri bıçakla olmak üzere çok sayıda polis yaralandı.

NE OLMUŞTU?

Hollanda’da hükümet tarafından 20:30 olarak belirlenen sokağa çıkma yasağı Temsilciler Meclisi kararıyla saat 21:00'e çekilmişti. Yasak Cumartesi akşamından itibaren uygulanmaya başlandı.

İngiltere'de ortaya çıkan yeni koronavirüs varyantının hızla yayılmasını önlemek amacıyla 9 Şubat'a kadar uygulanacak olan yasak kararı, Hollanda'nın bazı bölgelerinde protesto edildi.