15 Temmuz Doğan Medya iddianamesi kabul edildi

15 Temmuz Doğan Medya iddianamesi kabul edildi
15 Temmuz darbe gecesi, FETÖ'nün Doğan Medya Center'ı işgali iddianamesi kabul edildi. 5'i rütbeli 19 sanık için üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından darbe girişimi gecesi Doğan Medya Center'ın işgal edilmesi ve olaylar sırasında bir kişinin şehit edilmesine ilişkin 3'ü tutuklu 5'i rütbeli 19 sanık hakkında hazırlanan iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

İddianamenin kabulüne karar veren mahkeme, tensip tutanağında, tutuklu sanıklar Süleyman Ahmet Kaya, Mehmet Akif Aslan ve Erdal Şeker'in tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Heyet, ilk duruşmanın 17 Temmuz'da yapılmasına, duruşmaların 18, 19 ve 20 Temmuz'da devam etmesine karar vererek, tutuksuz sanıkların duruşma günü çağrılmasını kararlaştırdı.

İddianamede, tutuklu eski yüzbaşılar Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya, Mehmet Akif Aslan ile astsubaylar Muhammet Orhan Kaya, Muhammet Çınar ve 14 er "sanık", şehit edilen Vedat Barceğci "maktul", olaylarda yaralanan 4 kişi "mağdur", Doğan TV, Doğan Müzik Yapım, Hürriyet Radyo, D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım, Doğan Uydu Haberleşme Hizmetleri ile CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Abdurrahman Ferhat Boratav'ın da aralarında bulunduğu 21 kişi "müşteki" sıfatıyla yer aldı.