15 Temmuz gazilerinden eylem: Verilen sözler tutulmadı

15 Temmuz gazilerinden eylem: Verilen sözler tutulmadı
Kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirten onlarca 15 Temmuz gazisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde toplanarak eylem yaptı.

15 Temmuz gazileri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Darbe girişiminin üzerinden geçen 4 yıla rağmen kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden gaziler ve şehit yakınları, "2016 Temmuzundan bu yana hükümetimiz tarafından bizlere birtakım sözler verilmiş fakat bu sözlerin bir kısmı ne yazık ki yerine getirilmemiştir. Tutulmayan sözler yüzünden şehit yakınları ve gaziler olarak kırgınlığımızı ifade etmek istiyoruz" dedi.

Bakanlık önünde toplanan şehit yakınları ve gaziler, ilgili kurumlar tarafından ikinci sınıf şehit yakını ve gazi gibi muamele gördüklerinden şikayet ederken, pozitif ayrımcılık beklemediklerini belirttiler.

300 MİLYON TL MUHATAPLARA DAĞITILSIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Gazilere yapılan yanlışlar şahsıma yapılmıştır" sözlerini hatırlatan şehit yakınları ve gaziler 15 Temmuz sonrası kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Derneği’nin tabela dernekten öteye geçemediğini söyledi. Vakfın sorunlarını çözemeyeceklerini ifade eden şehit yakınları ve gaziler, kendileri için toplanan ve devletin kasasında olduğu açıklanan 300 milyon TL’nin ivedilikle son kuruşuna kadar muhataplarına dağıtılmasını istedi.

-

İlgili Haberler