15 Temmuz gazisinden havai fişek fabrikası sahibine: Kimsin sen?

15 Temmuz gazisinden havai fişek fabrikası sahibine: Kimsin sen?
15 Temmuz gazisinden havai fişek fabrikası sahibine: Kimsin sen?

Odatv’de yer alan habere göre, 15 Temmuz gazisi emekli polis Fatih Eryılmaz da sosyal medya hesabından, havai fişek fabrikasının sahibi MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun’u sert çıkarak şöyle yazdı:

“Fabrikan var, iş güvenliği önlemi almazsın. İşçiyi karın tokluğuna çalıştırırsın.Patlama sonrası gerekli tedbirleri almazsın. Ölen işçi ailelerinin acısını paylaşmaz zengin arkadaşlarınla yemek yersin. Hurdanı taşıttırırken askerimi şehit edersin. Kimsin lan sen”

15-temmuz-gazisi-001.jpg

MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun'a ait havai fişek fabrikasında geçen hafta yaşanan patlamadan birkaç saat sonra, tüm Türkiye'den gelen, aralarında MÜSİAD Genel Başkanı ve şube başkanlarının da bulunduğu heyetin, patlamanın yaşandığı Hendek ilçesinde yemek yediği fotoğraf karesine sosyal medyada tepki yağmıştı.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Havai fişeklerin imhası sırasında yaşanan patlama ve üç askerin şehit olması, akıllara birçok soru işareti bıraktı. Belediyeye ait bir araçla, gerekli tedbirler alınmadan yapılmak istenen bu imha işlemi şu soruları beraberinde getirdi:

Patlayıcı maddeler özel emniyet tedbirleri alınmadan neden rastgele kamyonlarla taşınmıştır?

Patlayıcı maddeleri imha etmek için neden söz konusu şirketin imha uzmanları yoktur?

Neden patlayıcıları imha etmek için bu şirket özel imha uzmanlarını ücreti karşılığı kullanmamıştır?

Jandarma uzmanlarının özel şirketin patlayıcılarını imha etmek amacı ile kullanılması suç değil midir?

Bu emri kim hangi yetki ile vermiştir?

sakarya-2.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Sakarya-Hendek ilçesi Taşkısığı Mahallesinde faaliyet gösteren Taş Ocağında, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü şekilde patlatılması maksadıyla  taşıyan kamyondan indirildiği esnada, patlama meydana geldi. 

Meydana gelen patlamada; 2’si patlayıcı madde imha timinden  olmak üzere 3 jandarma personelimiz şehit oldu, 6 personelimiz yaralandı. "

Sakarya Valisi Çetin Oktay  Kaldırım, "Patlayıcıların intikalleri esnasında patlama meydana geldi. Patlamada 3 şehidimiz, 6 yaralımız var." dedi.

CHP'NİN ÜST YÖNETİMİ SAKARYA'YA GİDİYOR

CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Sakarya’da 3 Temmuz’da patlama gerçekleşen havai fişek fabrikasının ürünlerinin sevkiyatı sırasında yaşanan ikinci patlama için tekrar bölgeye gidiyor.

Özkoç, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, patlamadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şehit olan 3 askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm ülkeye başsağlığı diledi.

Engin Özkoç dün gerçekleştirilen Genel Kurul oturumunda, Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda yaşanan patlamanın tüm yönleriyle incelenmesi, ihmallerin ortaya çıkarılması yönünde bir Meclis Araştırma Önergesi verdiğini ve önergenin iktidarın oylarıyla reddedildiğini hatırlattı.

Bu elim olayların önüne geçebilmek için ihmallerin, yanlışların ortaya çıkarılması, sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Özkoç, Genel Kurul’da özetle şunları söyledi:

“Tedbir almalıyız. Kaybettiğimiz bizim canlarımız, onların çolukları, çocukları var, eşleri var, hayatları var. Biraz önce Sayın Sakarya Valisi ve Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştük. Patlamanın nedenini sordum. Fabrikadaki patlayıcı maddelerin yarattığı risk nedeniyle 3 gündür, Ankara’dan ve İstanbul’dan gelen patlayıcı uzmanları, Sakarya’nın Taşkısığı Bölgesindeki taş ocaklarında imha çalışması yapıyorlarmış. Kamu kuruluşuna ait kamyonlarla taşınıyormuş. Burada son kamyonlardan bir tanesi indirilirken maalesef patlama gerçekleşmiş; 3 askerimiz şehit olmuş, 1’i ağır 9 yaralımız var. Biraz sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Yüksek Disiplin Kurulu Başkanımız ile birlikte bölgeye intikal edeceğiz. Meclis’imizin hassasiyetini orada elimizden geldiği kadar göstereceğiz, Sayın İçişleri Bakanıyla beraber oradaki olaylara doğru müdahale edilmesi için gereken katkıyı göstereceğiz.”

İlgili Haberler