'O günkü düşüncelerimizle bugünküler arasında çok fark var' | 15 Temmuz gazisinden iktidara sert eleştiri

'O günkü düşüncelerimizle bugünküler arasında çok fark var' | 15 Temmuz gazisinden iktidara sert eleştiri
15 Temmuz gazisi Muharrem Kaşıtoğlu, Halk TV canlı yayında iktidara sert eleştiriler yöneltti. Muharrem Kaşıtoğlu, "O günkü sıcaklığıyla, değerlendirmelerimizle bugünküler arasında maalesef çok fark var" dedi.  İşte ayrıntılar...

FETÖ''nün 15 Temmuz''daki darbe girişimi sırasında gazi olan Muharrem Kaşıtoğlu, iktidara sert eleştiriler yöneltti. Kaşıtoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Halk TV’de İnan Demirel’in sunduğu programa katıldı. Sunucunun "15 Temmuz''u siz nasıl görüyorsunuz, değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Kaşıtoğlu, şu şekilde yanıt verdi 

"15 Temmuz, tabii üzerinden 6 yıl geçti. O günkü sıcaklığıyla, değerlendirmelerimizle bugünküler arasında maalesef çok fark var. Şahsım adına bunu söyleyebilirim. Tabii ki bu değişimin sebebi; ülkede 6 yılda yaşananlar. Darbe girişimiyle ilgili yeterince mücadele edilmemiş olmaması, darbeyle birebir  iltisaklı isimlerin çok yakın akrabalarının iktidar tarafından bürokraside görevlendirilmeleri, hala bürokraside FETÖ iltisaklı insanların varlığının devam ediyor olması, muhalefet tarafından defalarca ''FETÖ''nün siyasi ayağı araştırılsın'' önergelerinin MHP-AKP tarafından sürekli reddedilmesi bizim düşüncelerimizin ciddi anlamda değişmesine sebep olmuştur."

15 Temmuz gecesi neler oldu?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 6 yıl önce darbe girişiminde bulundu. Türkiye’nin dört bir yanında meydanlara çıkan vatandaşların da direnişiyle saatler içinde bastırılan girişim ile demokrasi tarihimizdeki bir kesintinin daha önüne geçildi. 

KÖPRÜLER TUTULDU

Akıncı Üssü''nden havalanan F-16''lar Ankara üzerinde alçak uçuşa başladı. Askeri hareketliliğe ilişkin gelişmeler, haber kanallarına saat 22.28''de yansıdı. Televizyonlar, İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçişlerin askerlerce engellendiğini "son dakika" olarak duyurdu.

TRT’DEKİ DARBE BİLDİRİSİ

Darbecilerin kontrolündeki helikopterler, Yenimahalle''deki MİT yerleşkesini taradı. Eski Yarbay Ümit Gençer, TRT''yi işgal ederek darbe bildirisini okuttu.

251 ŞEHİT

Darbe girişiminde, yaklaşık 9 bin askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74''ü tank 246 zırhlı araç ve 4 bine yakın hafif silah kullanıldığı kayıtlara geçti. Türkiye''nin, o karanlık gecede aydınlığa çıkması için mücadele eden sivil, polis ve askerlerden 150''si Ankara''da, 99''u İstanbul''da, 2''si Muğla''da şehit oldu.

İlgili Haberler