15 Temmuz sonrası çok farklı Erdoğan

Türkiye'de siyaset, zaman zaman askeri darbelerle kesintiye uğradı. Kimi başarılı oldu, kimi başarısız, kimi de postmodern oldu. 15 Temmuz'da FETÖ'nün başarısız darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan çok farklı bir görünüme büründü.

2002 yılından bu yana tek başına Türkiye'yi yöneten AK Parti'nin lideri Erdoğan, 15 Temmuz'a kadar rakibi siyasi partileri ve genel başkanlarını acımasızca eleştirdi.

Diğer bir eleştiri konusu ise Erdoğan'ın medya üzerinde görüldü.

Yandaş olmayan diğer medyanın eleştirilerine tahammül gösteremeyen ve sürekli medya ve patronlarına hücum eden Erdoğan sert yapısı nedeni ile birçok basın kuruluşu tarafından eleştiriliyordu.

Fethullah Gülen cemaatine, "ne istediler de vermedik" anlayışı ile yaklaşıp mensuplarına devlet kademelerinde üst düzey görevler veren Erdoğan önce dershanelerin kapatılması daha sonra da 17-25 Aralık ve MİT'e saldırıları nedeniyle 'Paralel Yapı' adını verdiği yapı ile mücadeleyi artırdı.

Bu mücadele giderek sertleşirken FETÖ adını verdiği bu yapı ile Erdoğan çok sert mücadeleye başladı.

Ve 15 Temmuz 2016'ya gelindi.

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yıllarca yuvalandırdığı vatan hainleri darbe girişiminde bulundular.

Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmek için özel tim dahi görevlendirildi ve Erdoğan bu suikast girişiminden kıl payı kurtulmayı başardı.

İşte o an, Erdoğan'ın siyasi kariyerinde yeni bir sayfa açmasına neden oldu.

CHP ve MHP Genel Başkanlarına darbe girişimi karşıtı eylemleri nedeniyle büyük bir vefa gösteren Erdoğan, kendilerini önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, sonra da 7 Ağustos Demokrasi Mitingi'ne davet etti.

Bu tarihi mitingde 5 milyon kişi önünde Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'yi onore etti.

Erdoğan 15 Temmuz sonrası medyanın gösterdiği demokrasi yanlısı yayınlarından da çok mutlu oldu ve her fırsatta medyaya teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Ve FETÖ'ye karşı en sert tavırları bu dönemde göstereceğini de açıklayan Erdoğan, cemaate verdiği destek nedeniyle vatandaşlardan da özür diledi.

İşte 15 Temmuz sonrası çok farklı bir Recep Tayyip Erdoğan profili bu şekilde ortaya çıktı.

Yazarın Diğer Yazıları