Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

"15 Temmuz ve FETÖ..."

Değerli okuyucum, başlıktaki 15 Temmuz ve FETÖ yazısı bir kitap adı. Kitabın alt başlığı ise "Bir Terör Örgütünün Anatomisi"...Bu kitap, Sayın Kurtuluş Tayanç Çalışır'ın gerçekten çok yoğun bir emekle hazırladığı görkemli bir eser. Bu kitabı okurken; "Devletimizi yönetenler, nasıl oluyor da, böylesi bir aymazlığa düşüyorlar" diye, hayretler içinde kaldığımı da özellikle belirtmeliyim... Kitap, 15 Temmuz faciasının nedenlerini ve sonuçlarını abartısız olarak anlatıyor. Kitapta bilmediğimiz gerçeklerle de buluşuyorsunuz. Ama beni çok etkileyen ve kitaba ad olarak konulsa ne iyi olurdu, dediğim -187 sayfada- bir cümle var. O da şudur: "Bir Frankenstein Öyküsü!" Gerçekten, Fetullah haini, 15 Temmuz'da Frankenstein'den çok daha zalim ve korkutucu oldu... Efendim, şimdi ben 219 sayfalık bu görkemli kitabın tümünü anlatamayacağıma göre, size sadece kitabın bölüm başlıklarından birkaç cümle verebileceğim: "Can Dündar darbe yapılacağını biliyor muydu?", " Sözde değil, özde cemaat karşıtı olmak gerekir", "YARSAV'ın yargıç olmayan Başkanı", "Cemaat'in hukuk tetikçisi sözde yargıç ve savcılar", "FETÖ, hantal devletin yatak yarasıdır", "Aydınların cemaat tarifi hastalıklıdır", "Su uyur paralel yapı uyumaz", "Mütareke aydınlarının ışığı, koyu karanlık bir cemaat ışığıdır"... Sevgili okuyucum, kitap gerçekten okunacak bir eser. Sayın Kurtuluş Tayanç Çalışır'ı kutluyorum. Bu görkemli esere, Kaynak Yayınları'nın 0212 252 21 56 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Bir başka eser...

Efendim, Sayın Emrullah Özdemir tarihi günümüze taşıyan bir yazar. Onun çalışmaları doğru bilginin ışığında oluşuyor. Geçtiğimiz yıllarda yayımladığı Son Kağan ve Tomris adlı romanları gerçekten güzel çalışmalardı. Hani çıtayı yükseltmek diye bir terim vardır ya; işte Sayın Özdemir, Müslümanların İspanya'da kurduğu o görkemli tarihi bize anlatıyor. Kitabın adı: Kölelikten Fatihliğe; Gemileri Yakan Kahraman: TARIK... Sayın yazar, Tarık Bin Ziyad'dan başka kitabında pek çok özne kişilikleri de sunuyor. Müslümanların Endülüs'ten çıkışını anlatan "Son umut Osmanlı" bölümü ise romanın tarih gerçeğini süslüyor. Kitap okunacak bir eser. Kitaba Panama Yayınları'nın 0312 432 14 89 numaralı telefondan erişebilirsiniz.

Ve Millî Düşünce...

Başkentimizdeki Millî Düşünce Merkezi'nin 31 Ekim 2016'daki, 347. Bilgi Şöleni'nin konusu "Türk düşünce hayatı üzerine gözlemler" idi. Konuşmacı Sayın Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı dinleyicilere bir saat boyunca öyle görkemli bir sunuş yaptı ki, tüm dinleyiciler hayran kaldı. İşte Sayın Kayalı'nın ilginç ifadeleriyle bezeli sözlerinden bir-kaç cümle: "1960 sonrası ortam yeni bir dönem başlattı. O yıllar topluma düzen verilmeye çalışıldığı yıllar.", "50'li yıllarda Ali Fuat Başgil, Menderes'e siyaseti bırakmasını öneriyor", "İktisat konusu daha çok sol'da şekilleniyor", "Tarih ve sosyolojinin öne çıkması 1980'li yıllarda oluyor", "Cemil Meriç Sosyolojiyi öne çıkartanlardan", "1980'den sonra insanların ilgi alanları yurtdışı", "Batı düşüncesi merkeze girdiği zaman Batı'ya karşı direnç ortaya çıkıyor", "Seksenden önceki dönemde milliyetçi ve sol düşünce vardı. Şimdi ise İslamcı düşünce var" , "Sinema bir kültürdür, kitap bir kültürdür".

Dinleyiciler bir saati aşkın bir zamanda Sayın Kayalı'yı hayranlıkla dinlediler.  Gerçekten de Sayın Kurtuluş Kayalı'nın konferansı, bilginin sağınak yağmuru altında, dinleyicileri sırılsıklam ıslattı... Sayın Kayalı'yı gönülden kutluyorum.

Sevgi Dergisi Yesevi...

Kasım sayısı yine dopdolu... Sevgili kardeşim Erdoğan Aslıyüce'nin "Kırşehir'de Sarı Saltuk-Ahî Evren görüşmesi; Irkçılık nasılmış, bakar mısınız?", Oğuz Çetinoğlu'nun "İşgal altındaki Türk toprağı Karabağ", Özcan Pehlivanoğlu'nun "Nuri Paşa'yı tanımak", Hüdavendigâr Onur'un "Sömürge aydını", Muhammet Harb'ın "Türk Dünyası çalışmaları", Hilmi Özden'in "Gelin Pir Sultanlar, gelin", Kürşad Zorlu'nun "Türklerin ilk kutsal mabedi bulundu", yazıları okunmalı.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları