Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

15 Temmuz yalanları...

15 Temmuz yalanları...

Damat Bey''in "Mars''a duble yol yaptık desek inanacak kitlemiz var" sözlerini abartılı bulanlar Prof.Dr. Mazhar Bağlı isimli yaratığı tanımamıştır. AKP''de milletvekilliği yapan Bağlı''nın bir televizyon kanalında canlı yayınlanan programdaki sarf ettiği sözleri internetten izledim. "Ooo my gad!" repliği geldi aklıma. Akademisyen unvanına sahip zatın "Fetö terör örgütü darbeye kalkıştığı zaman ilk defa toplum kimsenin tahmin edemeyeceği ve öngöremeyeceği şekilde büyük bir kahramanlık destanı yazarak inanılmaz başarı elde etti. 15 Temmuz gecesi insanlar, 11.katta alçaktan uçan F-16''lara kafa atarak şehit oldular" sözleri inanın Zaytung haberi değil. Espri niteliğinde söylenmemiş. Defalarca izledim. Dil sürçmesi falan da yok. Mazhar o gece ne içtiyse, hangi kafayı yaşadıysa inanarak "11. katta alçaktan uçan F-16''lara kafa atarak şehit oldular" iddiasından çok da emin. Sanırım aynı binada o da balkondaydı. F-16 pilotunun kulağını çekmeyi unutmuş galiba. Muhteşem hayal gücüne sahip olan Bağlı''nın fırlattığı terlik uçağın kanadına çarpsa belki de düşecekti. Değerli Okuyucular; Mazhar Bağlı asla yalnız değil. "Fanilasını çıkarıp tankın eksozuna sokup durduran kahramanlara"da tanık oldu bu memleket. Fırça sapı ile tank paletlerini attıran, helikopterlere terlik fırlatan, sapan taşı ile zırhlı araçları durduran, okuyup, üfleyerek askeri konvoyları hareketsiz hale getirenlere de tanık oldu bu millet. Ve hatta güvenlik kameralarını karartıp saatleri ile oynayan, tazyikli hortum ile savaş gemilerinin iskeleye yanaşmasını önleyen nice kahramanlar gördü bu millet!..

Kim bu Mazhar Bağlı? Diye meraktan ölmek üzereydim. Üşenmedim araştırdım. 1965 yılında ŞanlıUrfa''nın Halfeti ilçesinde doğmuş. Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olmuş. Aynı üniversitede yüksek lisans yaptıktan sonra Sakarya Üniversitesinde doktora yapmış. Gaziosmanpaşa, Dicle ve Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinde öğretim üyeliği yapmış. Kanada Toronto ve ABD Houston Üniversitelerinde misafir öğretim görevlisi bile olmuş. 8 tane kitap yazmış. 50 den fazla makale ve tebliğ kaleme almış. AKP''de milletvekilliği yanında MKYK üyeliği görevini icra etmiş. 2010 yılında Dicle Üniversitesinde öğrencisine taciz ve tecavüz iddiaları gündeme gelmiş. Gözümle görmediğim için yorum  yapmam. 15 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesine rektör olarak atanmış. Fakat 26 Mart 2020 tarihinde disiplin cezaları yüzünden rektörlük görevinden YÖK tarafından görevden alınmış. Büyük ihtimal söz konusu disiplin cezalarını da Fetö vermiştir. Belki de üç harfliler musallat olmuştur...

15 Temmuz ciddi bir sektör oluşturdu. Sahte gaziler, sahte kahramanlar, akla hayale sığmayan yalanlar... Devletin en üst düzeyinde ağırlandılar. Maaş bağlandılar, madalya taktılar. Oturup "15 Temmuz Yalanları"nı yazsam 10 ciltlik kitap olur. Televizyonda pembe dizi çekilir.

Ben taktım şu F-16''ya kafa atıp şehit olana... Üstelik 11''inci kattaymış. Adını, şanını öğrenip heykelinin dikilmesi için ilk imzayı atacağıma söz veriyorum.

Son sözüme gelince Fetö yüzünden sınav soruları çalındı. Yüksek lisans ve doktora tezleri hep şüpheli. Son 20 yıldaki akademik unvanlar mercek altına alınarak şüphelilerin diplomalarının iptali sağlanmalıdır. Yeni jüriler oluşturularak ciddi sınavdan geçirilmelidir.

Mazhar Bağlı''ya bu vesile ile çok teşekkür ediyorum. Çok aydınlattı bizi çoook...

Yazarın Diğer Yazıları