“1540 gündür PKK’nın elinde askerlerimiz var”

“1540 gündür PKK’nın elinde askerlerimiz var”
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Bir devlet PKK’nın elinden 3 senedir 12 askerini alamıyorsa bu, vatandaşın devlete olan güveninde zafiyet oluşturur. Amerikalı bir papazı almak için dünyayı birbirine kattı” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 3 yıldır PKK’nın elinde olan 12 polis ve askerden Jandarma Astsubay Semih Özbek ve ailesinin yaşadıklarını Meclis’te gündeme getirdi.

Özbek’in ailesinin çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen Türkkan, ne TSK’dan ne Cumhurbaşkanı’ndan ne de Bakanlardan hiçbir bilgi alınamadığını söyledi. Özbek’in kız kardeşinin Cumhurbaşkanı’na ulaştığını söyleyen Lütfü Türkkan, Erdoğan’ın cevabının “Yapabileceğim bir şey yok, sabredin” dediğini aktardı.

PKK’nın birkaç ay önce Semih’in bir videosunu daha paylaştığını söyleyen Türkkan, sözlerine şöyle devam etti.

“Bugün tam 1540 gün oldu. Bir anne evladını 22 yaşında bıraktı bir daha göremedi. Semih’le birlikte 12 evladımız PKK’nın elinde. Aç mı ne durumda kimse bilmiyor. Semih’in hikayesi devletin aczinin hikayesidir. Bir devlet PKK’nın elinden 3 senedir 12 askerini alamıyorsa bu, vatandaşın devlete olan güveninde zafiyet oluşturur. Amerikalı bir papazı almak için dünyayı birbirine kattı. Suçlu olduğu bizzat Cumhurbaşkanı tarafından ilan edilen Brunson’u almak için dünyayı birbirine kattı. Bizim 12 evladımızın Brunson kadar kıymeti yok mu?”

Türkkan, konuşmasının sonunda PKK'nın elindeki asker için çalışma yapılması gerektiğini söyledi ve Meclis'e göreve davet etti.