16 Kasım Cuma 2018 reyting sonuçları açıklandı

16 Kasım Cuma 2018 reyting sonuçları açıklandı
16 Kasım 2018 reyting sonuçları açıklandı mı? Arka Sokaklar mı? Aşk ve Mavi mi? Gülperi mi? İstanbullu Gelin mi? Kızım mı? reytinglerde birinci oldu dün akşam itibariyle anlaşıldı. İşte AB ve Totelde zirvenin sahibi

Merakla beklenen 16 Kasım Cuma reyting sonuçları açıklanıyor. Arka Sokaklar mı, Aşk ve Mavi mi, Gülperi mi, İstanbullu Gelin mi, Kızım mı reytinglerde birinci oldu belli olacak. Dün akşam diziseverler Aşk ve Mavi'nin final bölümünü izledi. Başarısız reyting sonucu yayın hayatına veda eden Aşk ve Mavi son bölümünde izleyiciye nasıl veda etti? Kızım dizisi ise 9. bölümüyle ekranlara geldi ve izleyiciyi her hafta olduğu gibi yine bu haftada gözyaşlarına boğdu. İstanbullu Gelin'in 62. bölümünde ise Ülfet canlı yayında bomba itiraflarda bulundu. Türk dizileri için önemli bir kural olan reyting sonuçları yapımcıların hayatında da kırmızı bir çizgi olmuş durumda.

16 KASIM CUMA REYTİNG SONUÇLARI

Total'de Kanal D''de yayınlanan "Arka Sokaklar" dizisi 1 .sıraya otururken, 2.sırada  Show TV'de ekrana gelen "Gülperi" dizisi, 3.sırada ise "Fatih Portakal ile FOX Ana Haber" yer aldı.

AB'de Star TV'de yayınlanan "İstanbullu Gelin" dizisi 1.sırada yer alırken, 2.'lik "Fatih Portakal ile Fox Ana Haber"in, 3.'lük ise Fox TV'de yayınlanan 'Kızım' dizisinin oldu. 

REYTİNG 

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.