Evlenmek istediği çocuğu ve onu korumak isteyen annesini öldüren katil ömür boyu hapis yatacak

Evlenmek istediği çocuğu ve onu korumak isteyen annesini öldüren katil ömür boyu hapis yatacak
Kendisiyle evlenmek istemeyen 16 yaşındaki Ebru Aslantürk ve annesi Hacer Aslantürk’ü öldüren 41 yaşındaki akrabaları Erkan Aslantürk’ün yargılandığı davada karar çıktı. Erkan Aslantürk hiçbir indirim uygulanmaksızın müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

Büşra İLASLAN - YENİÇAĞ

İstanbul''da yaşayan 52 yaşındaki Hacer Aslantürk, 16 yaşındaki kızı Ebru ile geçtiğimiz yaz memleketleri Samsun Terme’ye gitmiş, anne ile kızı burada akrabaları Erkan Aslantürk tarafından silahla vurularak öldürülmüştü. Samsun Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi’nde Erkan Aslantürk’ün yargılandığı davada bugün karar duruşması görüldü.

Mahkeme Erkan Aslantürk’e Hacer Arslantürk’ü öldürmekten müebbet hapis cezası, 16 yaşındaki Ebru Aslantürk’ün ölümüyle ilgili “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 6136 sayılı kanuna muhalefetten 1 yıl hapis cezası verdi. Hiçbir iyi hal indiriminin uygulanmadığı bu karara göre Erkan Aslantürk ömür boyu hapis yatacak.

Kararın ardından açıklama yapan Önce Çocuklar Ve Kadınlar Derneği avukatlarından Nilda Baltalı şunları söyledi:

‘HACER KIZI İÇİN KAHRAMAN GİBİ MÜCADELE ETTİ’

“Hacer bizim gözümüzde kızının istismarına karşı çıktığı için bir kahraman gibi mücadele etmiş. Sonuna kadar Ebru daha çocuk liseyi bitirecek okuyacak benim kızım demiş. Ebru da tıpkı Sıla Şentürk gibi defalarca tehdit edilmiş, katil kendisini öldürmekle tehdit etmiş ve başka kişilerle konuşmasını yasaklamış. Ebru kendisini reddetti ve yaşı küçük olduğu için evlenmek istemediği için katledildi

‘EN YÜKSEK CEZAYI ALDIK’

Ebru yapma demesine rağmen yerde çömelip kendisini savunmaya çalışmasına rağmen kafasından silahla defalarca ateş etmiş. Tüm bunlara rağmen hiçbir pişmanlık göstermediği için bugün en yüksek cezayı aldık. Umuyoruz ki tüm kadın cinayetlerinde bu tarz cezalar uygulanır.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da yaşayan 16 yaşındaki Ebru Aslantürk fındık toplamak için memleketi Samsun’un Terme ilçesine gelmişti. Akrabaları 41 yaşındaki Erkan Arslantürk, Ebru ile evlenmek istediğini söyledi, reddedilince yengesi Hacer Aslantürk ile tartışma yaşadı. Hacer Aslantürk kızını korumak için mücadele etti ancak Erkan Arslantürk silahla evlerini bastığı kuzeni Ebru ve yengesini tabanca ile vurdu.

Anne olay yerinde hayatını kaybederken, kızı Ebru ise kurşunun kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

"KIZINI BANA VERECEK MİSİN? YOKSA KÖTÜ OLUR" DİYE TEHDİT ETTİ

Olayın ardından jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan Erkan Arslantürk, sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Erkan Arslantürk''ün, sorgusunda, cinayeti itiraf ettiği, olaydan kısa süre önce eve gelmeden de telefonla Hacer Arslantürk''ü arayarak, "Kızını bana verecek misin? Yoksa kötü olur?" dediği kaydedildi.

İlgili Haberler