17 günde vatandaş evde ne yer ne içer düşünülmedi!

17 günde vatandaş evde ne yer ne içer düşünülmedi!
İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı son genelgeyle birlikte pazar yerleri bugün saat 10.00-17.00 arası açık olacak. Market fiyatlarının pahalılığından yakınan binlerce vatandaş pazarın yolunu tuttu fakat bu sefer de metrelerce kuyruk oluştu. İktidara isyan eden Seferihisarlı vatandaşlar “gelsinler de şurada neler çektiğimizi görsünler” dedi.

ZAHİT ERGUN/YENİÇAĞ

Mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık ve son olarak Pazar yerlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kapatılması sonucu tonlarca meyve sebze çöp olmuştu. Çiftçiler, hal esnafı ve pazarcılar iktidarın bu karına tepki gösterip onlarca video çektiler. Hal önünde protesto gösterileri düzenlediler.

ZİNCİR MARKET FIRSATÇILIĞI

Pazar yerlerinin kapalı olmasını fırsat bilen zincir marketler de meyve sebze fiyatlarına zam yaptı bu sefer de vatandaş mağdur oldu.

İKTİDARA SESLERİNİ DUYURDULAR

Yüksek fiyatlardan şikayetçi vatandaş ve tonlarca ürünü çöp olan çiftçinin sesini iktidar geç olsa da duydu ve “Pazar Yerleri” konulu genelge yayımlandı. Genelgeye göre 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 arasında yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak denildi. Pazar yerlerinin haftada bir gün açılacağını duyan hal ve pazar esnafı soluğu toptancılarda aldı ve ürünler büyükşehirlere doğru yola çıktı. Pazarlar açıldı ama bu sefer de vatandaşın çilesi başladı. İzmir’in Seferihisar ilçesinde bir pazarın önünde az da olsa uygun fiyata meyve-sebze almak isteyen vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu.

AKP’YE TEPKİ

Pazardan alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar iktidara “AKP bizden oy beklemesin. Milletin pazar ihtiyacını dahi düşünmeyen Saray ekabirleri gelsinler de pazar çilesi görsünler” dedi.