17. Türk Dünyası Çocuk Şöleni başlıyor

Sayın okurlarım, 1994 yılından beri Türk Dünyası Araştırmaları Vakfımız tarafından İstanbul’da geleneksel olarak tertiplenen Türk Dünyası Çocuk Şöleni’mizin on yedincisine, dört gün sonra yine başlıyoruz.
Türk siyasetçilerimizin yirmi yıldır gerçekleştiremedikleri Türk Birliği Hareketi’nin öncüleri olacak yavrularımızın düşünce ve davranışlarını ortaya koyan temsilcileri, bizlere bu ümidimizin müjdesini tekrar verdiler ve Büyük Bozkurt M. Kemal Atatürk’ümüzün, “Türk Birliğine inanıyor ve onu görüyorum” ifadelerini doğruladılar.
Sayın okurlarım, 17. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ne katılacak Türk ülke ve topluluklarını bilgilerinize sunmak isterim. Konuklarımız, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, KKTC, Başkurdistan, Yakutistan, Tataristan, Macaristan, Balkanya, Dağıstan, Kırım, Karaçay, Bulgaristan, Kosova, Romanya, Ahıska, İran ve Makedonya’ya mensup 450 çocuk ve 80 öğretmenin meydana getirdiği yirmi sekiz gruptan oluşmaktadır.
Büyük Türk Dünyası’nın her köşesinden davet edilen yavrularımız havaalanlarında sevgi ile karşılanmış ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde okul müdürlerimizin belirlediği çocuklu ailelerin yuvalarına, “Türk kardeşliği”ni yaşamaları için emanet edilmişlerdir.
30 Mayıs Pazartesi günü saat 9.30’da Kadıköy Söğütlüçeşme’den başlayacak “Şölen Yürüyüşü” iskele meydanındaki Atatürk Anıtı önünde sona erecek ve şölene katılan yavrularımız, yöresel giysileri ile kendi müziklerinin eşliğinde halk oyunları gösterilerini  halkımıza sunacaklar ve marşlarını dinleteceklerdir.
17. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’nin büyük gösterisi de 1 Haziran Çarşamba günü saat 9.00’da Dolmabahçedeki İnönü Stadyumunda başlayacak ve protokol konuşmalarından sonra, Türk Dünyası’ndan gelen konuk topluluklarımızın halk oyunlarını ve müzik şenliklerini doya doya izleyeceğiz. Gösterileri, sanatkârlarımızdan Burak Kut, Nalan ve Pınar Aylin de şarkıları ile süsleyeceklerdir.
2 Haziran Perşembe günü de saat 20.00’de, Eminönü Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda yöresel şarkılarla süslenen “Türk Dünyası Çocukları Ses Yarışması” başlayacak ve her yıl olduğu gibi Nevzat Atlığ Hocamızın başkanlığındaki “Bilirkişi Heyeti” tarafından değerlendirilecek yavrularımız onurlandırılacak ve Türk Dünyası Çocuk Şölenimizin 17.si  de sonuçlanacaktır.
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, kurulduğu günden bu yana Türk Cumhuriyetleri ve toplulukları arasında “Dilde-Fikirde-İşte Birlik” sağlanması için en doğru ve uygun gördüğümüz gayretlerin içinde olmuştur. Turan sevdalısı Türkçülere yirmi yıl önce “Türk Dünyası”nı gezdirmiş ve “Türk Birliği”nin örneklerini hepimize göstererek yaşatmıştır.
Türk milliyetçilik hareketini Gaspıralı İsmail’in yolunda ve Nihâl Atsız Hocamızın çizgisinde bizlere sunan Vakıf Genel Başkanı Prof. Turan Yazgan’a ve emeklerini yıllarca bu yolda seve seve veren görevli dostlarımıza ve şölenimize yardımlarını esirgemeyen Devlet kuruluşlarımıza teşekkürlerimi arz eder ve 18. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’nde buluşmayı dilerim.
Tanrı Türk’ü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları