Yeğenine cinsel istismar iddiasıyla tutuklandı, tahliye edilince davul zurnayla karşılandı

Yeğenine cinsel istismar iddiasıyla tutuklandı, tahliye edilince davul zurnayla karşılandı
İsviçre’de yaşayan ve akraba ziyareti için Mardin Kızıltepe’ye gelen 17 yaşındaki Z.Ç.’nin öz amcası Osman Çur tarafından iki gün boyunca tecavüze uğradığı iddiasıyla açılan davada, mahkeme tecavüzü DNA raporuyla kanıtlanan sanık Osman Çur’un tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Çur’un tahliye kararını akrabaları davullu zurnayla kutladı.

Medyascope’da yer alan habere göre, İsviçre’de yaşayan ve akraba ziyareti için Mardin Kızıltepe’ye gelen 17 yaşındaki Z.Ç.’nin öz amcası Osman Çur tarafından iki gün boyunca tecavüze uğradığı iddiasıyla açılan davada, mahkeme tecavüzü DNA raporuyla kanıtlanan sanık Osman Çur’un tutuksuz yargılanmasına kararı verdi.

Tahliye kararını duyan akrabaları davul ve zurna ile cezaevine gelerek Çur’un tahliyesini kutladı. Tecavüze maruz kalan Z.Ç., üç kez intihar girişiminde bulunmuştu.

DERNEĞİN İSTEĞİ KABUL EDİLMEDİ
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) Avukat Leyla Kolbaşı aracılığıyla yaptığı davaya katılma isteği de kabul edilmedi.
Davanın ilk celsesine yalnızca gözlemci olarak katılabildiklerini dile getiren Kolbaşı, “Bütün deliller dosyada sabit. Mahkeme delillerin toplanmış olması, delillerin karartılma riskinin olmaması ve sanığın kaçma tehlikesi bulunmaması sebebiyle tahliye kararı verdi. Yalnızca dört buçuk aylık bir tutuklamanın ardından tahliye kararı verilmesi bizleri fazlasıyla üzdü” dedi.

DAVULLU ZURNAYLA KARŞILANDI
17 yaşındaki yeğenine tecavüzü DNA raporuyla kanıtlanan Osman Çur’un tutuksuz yargılanmasına karar verilmesinin ardından akrabaları tahliye kararının ardından davul zurna eşliğinde cezaevine gelerek Çur’un tahliyesini kutladı.