"17 yılda ödenilen faiz ile yeni Türkiye inşa edersiniz"

"17 yılda ödenilen faiz ile yeni Türkiye inşa edersiniz"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Okulu Konuşmaları kapsamında Gaziantep'te konuştu. Kılıçdaroğlu, "Son 17 yılda bir avuç tefeciye ödediğimiz borcun faizi 140 milyar doları aştı. Bu parayla yeni bir Türkiye inşa edersiniz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Okulu Konuşmaları kapsamında Gaziantep'teki bir otelde yaptığı "Atatürk'ü Anlamak" başlıklı sunumunda, Atatürk denilince iki unsurun unutulmaması gerektiğini, bunların siyasal ve ekonomik eksenler olduğunu dile getirdi. 

Dünyadaki tüm gelişmiş devletlerin bu felsefeyle büyüdüğünü, Türkiye'nin de böyle büyüyebileceğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"YENİ BİR TÜRKİYE İNŞA EDERSİNİZ"

"Son 17 yılda bir avuç tefeciye ödediğimiz borcun faizi 140 milyar doları aştı. Ödediğimiz faiz sadece. Aldığımız borç dolayısıyla yurt dışına ödediğimiz faiz. Bu parayla yeni bir Türkiye inşa edersiniz. Sorun, Atatürk'ü anlamamaları ve Türkiye'yi üretimden koparmalarıdır. Bir ülkede eğitim sistemini bozduğunuz zaman her şeyi koparırsınız. Dünya ekonomide yarış halindedir. Teknolojisi en iyi olan ürünü kim üretip, kime satacaktır. 'Ben rekabet edebilmeliyim'in yolu eğitimden geçmektedir. Fabrikada, bilimde, tarlada, hizmette, hayatın her alanında üreteceksiniz. Eğer üretim güçlü olursa çok güçlü sanatçılarınız ve üniversiteleriniz olur."

"AVRUPA'NIN EN GÜÇLÜ DEVLETLERİNDEN OLURDUK"

Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeni sınıflar ortaya çıktı. Yeni disiplin dalları ortaya çıktı. Eskinin dar bilim alanı da yok artık. Tıp alanı ekonomiyle, felsefe matematikle birleşiyor. Yeni yeni alanlar çıkıyor. Soru şu, Türkiye'deki üniversiteler bu yeniliklere ayak uyduruyor mu? Hayır. Eğer Mustafa Kemal'i anlasalardı böyle olmazdı. Mustafa Kemal'i anlasalardı Avrupa'nın en güçlü devletlerinden olurduk. Bize yenilikleri yaptırmayan bir yer var, siyaset kurumu. Atatürk'ü anlamayan bir siyaset kurumu. Atatürk sadece CHP'lilerin değil, 82 milyonun Atatürk'üdür. O'nun felsefesi, tüm zamanların felsefesidir. Gösterilen hedef, sürekli gelişmek."