17 yıllık kazık 18 günlük katkı

17 yıldır Türkiye'yi, 25 yıldır İstanbul'u yöneten AKP'nin İstanbul'u kaybetmemek için YSK'nın 7 üyesine 31 Mart seçimini ve kazanan Ekrem İmamoğlu'nun 18 günlük mazbatasını iptal ettirmesi tartışması sürüyor.

17 yıldır su parası ve otobüs ücretlerini belirleyen AKP yönetiminin uyguladığı tarifeleri söz verdiği gibi mazbatasını alır almaz düşüren İmamoğlu'nun İstanbullulara verdiği katkının parasal boyutuna gelin beraber bakalım.

İmamoğlu indirimleri ile İstanbullu ailelerin ceplerine her ay 200 lira katkı sağlanacağı açıklandı.

Ailelerin ortalama 4 kişilik olduğunu göz önüne alırsak İstanbul'da yaklaşık 4milyon aile olduğunu belirleriz.

Ayda 200 liradan 4 milyon ailenin cebine her ay toplamda 800 milyon lira yılda ise 9 milyar 600 milyon lira hediye etti İstanbullu ailelere Ekrem İmamoğlu.

Yıllık bu parayı 17 yıl ile çarparsak 163 milyar 200 milyon liranın da 17 yıllık AKP iktidarı döneminde yani AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve yönetimi tarafından İstanbullulara atılan büyük kazık olduğunu görürüz…

17 yıllık AKP yönetiminin İstanbulluların cebinden aldığı 163,2 milyar lirayı sadece 18 günlük belediye başkanlığı süresinde ortadan kaldıran İmamoğlu'nun yaptığı büyük katkı budur.

23 Haziran'da sandık başına gidecek İstanbullu seçmenlerin öncelikle bu katkıyı daha sonra da hafriyat, otopark, ruhsat ücretleri, ihaleler gibi birçok konuda İstanbulluların paralarının çalınmayacağı mesajını değerlendirmeleri gerekir.

Samsun'a ilk adımı kim attı?

Değerli okurlarım,

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ilk adımı atmasının 100. Yılını kutladık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Samsun valiliği tarafından düzenlenen törende ve kentin dört bir yanında billboardlara asılan afişlerde Atatürk'ün fotoğrafının olmamasına büyük tepki gösteren çok sayıda okurum bu afişi gönderdiler.

Bu afişleri Cumhurbaşkanlığı mı, Samsun valiliği mi yoksa Samsun büyükşehir belediyesi mi yaptırdı?

Her kim yaptırdı ise,

Neyin 100. Yılı?

Mustafa Kemal Atatürk'ün neden fotoğrafı yok?

Gençlik ve Spor Bayramı ifadesi neden yok?

Tören cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Samsun'a geliş töreni mi?

19 Mayıs 1919'da Samsun'a ilk adımı kim attı?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın yapıldığı tören alanında tek bir Atatürk pankartı, posteri ve afişi yoktu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buradaki konuşmasında Atatürk vurgusu yerine ekonomiden ve 15 Temmuz'dan bahsetmesi de dikkat çekti.

Değerli okurlarım,

Erdoğan'ın, siyasi parti liderlerini davet ettiği Samsun'daki resmi 100. Yıl töreninde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yoktu.

Akşener'e yakın kaynaklar Samsun'daki resmi törene katılmamasının gerekçelerini şöyle özetlediler:

1. Erdoğan'ın resmi bayramları umursamaması,

2. Kutlama programlarında devlet törenlerini azaltması,

3. Resmi Bayram ve 10 Kasımlarda yurt dışı seyahat konması ve hastalanması…

Samsun'daki resmi törene katılan liderlerin bu fotoğrafını da hatırlatayım.

Bu fotoğrafta TBMM Başkanı Mustafa Şentop neden yoktu?

Resmi törende Cumhurbaşkanı'nın konuşması tamam da en azından ana muhalefet partisi CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da muhalefet partilerini temsilen konuşma süresi verilmesi de gerekirdi.

Yazarın Diğer Yazıları