17’ye 1 alınan aleyhte kararların acısını çıkarıyor: Aslan’ın inadı

17’ye 1 alınan aleyhte kararların acısını çıkarıyor:  Aslan’ın inadı
Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasında dün gerçekleşen toplantıda lig takviminden yabancı sayısına kadar birçok konu görüşüldü. Yabacı sayısının düşürülmesine sadece Galatasaray karşı çıktı

Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasında yapılan 4 saatlik toplantıda görüşülen konular arasında yabancı sınırının düşürülmesi de yer aldı. Süper Lig’de bulunan 17 kulübün yabancı sayısının 8’e düşürülmesine sıcak baktığı öğrenilirken, sadece Galatasaray’ın karşı çıktığı belirtildi. Galatasaray’ın kabul etmemesinin sebebi olarak sezon başından bu yana federasyonda sarı kırmızılılara yönelik kararların olduğu belirtiliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasında dün gerçekleşen toplantıda lig takviminden yabancı sayısına kadar birçok konu görüşüldü. 7 kulübün küme düşmenin kaldırılmasını ve önümüzdeki sezonun 21 takımla oynanmasını talep ederken, Galatasaray dışındaki 17 kulüp ise yabancı sayısının düşürülmesini istedi.

KÜME DÜŞME KALDIRILSIN TALEBİ

Toplantı sonrası açıklamalar yapan TFF Başkanı Nihat Özdemir, Özdemir, “18 Süper Lig kulübünün desteğiyle liglerin 12 Haziran’da başlaması konusunda anlaştık. Ayrıca 7 kulüp önümüzdeki sezonun 21 takımla oynanması yönünde talepte bulundu. Bu sezon düşme olmaması için bize başvuruldu. Bunu değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı. Düşmenin kalkmasını isteyen kulüplerin, Çaykur Rizespor, Ankaragücü, Kayseri, Kasımpaşa, Konya, Gençlerbirliği ve Yeni Malatyaspor oldukları öğrenildi.

“YABANCI SAYISI DÜŞÜRÜLSÜN”

17 kulüp Futbol Federasyonu’ndan gelecek sezondan itibaren sayının 8’e düşürülmesini istedi.

Kulüpler, “Yaşadığımız mali sıkıntılar ortada. Yabancılara dökeceğimiz onca parayı kendi gençlerimiz için kullanalım. Zaten bunu yapamazsak bu işin altından kalkamayız. Yükümlülüklerimiz kurdaki artışla her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. Bunu hiçbirimiz kaldıramayız. Artık altyapıya daha fazla eğilmeliyiz” görüşünü savundular.

Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak öneriye sıcak bakmadıklarını belirterek, “Avrupa’daki rakiplerimizle baş edebilmemiz için mevcut uygulamanın devam etmesi gerek” yorumunu yaptı.

Albayrak’ın kalan 8 haftanın İstanbul’da yapılması teklifine ise Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu karşı çıktı, “Eğer böyle bir şey olacaksa Karadeniz’de olsun. Ordu, Giresun, Rize, Trabzon ve Samsun’da yeteri kadar tesis var” dedi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise kupa takviminin değişmemesi gerektiğini vurguladı.

GALATASARAY NEDEN KARŞI ÇIKTI

Galatasaray’ın yabancı sınırlaması önerisine karşı çıkma sebebinin arkasında Federasyon’un daha önce sarı kırmızılılara karşı yüksek oylarla alınan kararlar olduğu savunuluyor. Daha önce teknik direktör Fatih Terim başta olmak üzere teknik heyet ve yöneticilere verilen cezalar sarı kırmızılıları adeta çileden çıkarmıştı.