19 Haziran için her şey hazır

19 Haziran için her şey hazır
MHP'nin 19 Haziran'da yapılacak olağanüstü tüzük kurultayının seyircisiz gerçekleşeceği iddialarına açıklık getirildi. Eski MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, kongre salonuna davetli kartlı seyirci alınacağı belirtti.

Türkoğlu," salonda bir provokasyon  olmaması için tedbirli olacağız. Salonun imkânı çerçevesinde seyirci alacağız. Binlerce kişi olduğunu düşünün. O kadar insanı nasıl kontrol edeceğiz? Kim kimdir ne için gelmiştir buna kontrol edemezsiniz. O yüzden kartlı davetli misafirlerimizi o şekilde alacağız. Misafirlerimiz olacak yani" dedi.

Hasan Hüseyin Türkoğlu, yaklaşan MHP olağanüstü tüzük kurultayı hazırlıkları ile ilgili YENİÇAĞ'ın sorularını yanıtladı. Türkoğlu şunları söyledi;

Genel Merkezin bu görevi engellemesi suç

"Basın akreditasyonu delegelerin misafir edileceği otellerin tespiti hepsinin hazırlıkları yapıldı. Organizasyon şirketi salonla ilgili çalışmalarını bitirdi. Üst kurul delegelerimize mesajlar atıyoruz. Mektuplar yazıyoruz. Kongreye buyurun bu tarihi ana şahit olun diye. Genel Merkezin söylediklerinin hiçbir önemi yok. Şu an yetki ve görev Çağrı Heyeti'nde. Eğer genel merkez bir görevin yapılmasını engelliyorsa ki bu Türk Ceza Kanunun 257'inci maddesine göre Çağrı Heyeti'nin bu vazifeyi yerine getirmemesi görevi ihmaldir. Bu suçtur. Çağrı Heyeti tüzük kongresi yapıldıktan sonra hazırladığı bir raporu kendisine bu görevi veren 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'ne tevdi edecek. Diyecek ki; 'siz bana şu sayılı kararınızla bir vazife verdiniz. Biz bunu şu şu aşamalardan geçerek şu şekilde yaptık şu şekilde sonuçlandı' diye mahkemeye bir de rapor verecekler." 

Divan üyeleri korktu

"Devlet beyden beklenen Çağrı Heyeti'ni Genel Merkeze davet etmesiydi. Ama bu yapılmadı. Divan üyeleri ile temasa geçildi. Bir iklim bir ortam yakalanabilir mi?.. Çağrı heyetinin sayın Genel Başkanı ziyaret etmek gayesi ile bu yapılabilir mi diye teşebbüste bulunuldu. Divan üyelerinin  eli ayağı titredi; ' aman bizi bu işe bulaştırmayın Devlet bey sizinle görüştüğümüzü duyarsa bile şu olur bu olur' diye cevaplar alındı. Genel merkezde bu işi mutedil bir şekilde götürecek bir anlayış maalesef yok. Genel merkez tehditle kaba kuvvet kullanacağını iddia ederek Çağrı Heyetini de bu süreci de açmaza sürüklüyor. O yüzden maalesef böyle bir iklim yok. Maalesef Sayın Genel Başkan kendisinden beklenen o olgunluğu ve o yargı kararına saygı duyarız ifadesinin altını dolduramadı. Çağrı heyeti de vazifesini yapacak, bundan kaçış yok. "
Eski MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu,19 Haziran'da olağanüstü tüzük kurultayının toplanması için bütün hukuki prosedürlerin yerine getirildiğini bildirdi.