2.5 ton patlayıcı ele geçirildi

2.5 ton patlayıcı ele geçirildi
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde jandarma ekiplerinin bir adrese düzenlediği operasyonda, 2 bin 400 kilo amonyum nitrat ile cinsi ve özelliği tespit edilemeyen 100 kilo el yapımı patlayıcı madde ele geçirdi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca yollara ve araziye el yapımı patlayıcı döşeyerek, el yapımı patlayıcı yüklü araçları patlatarak kamu personeli ve binalarına yönelik terörist saldırılar gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin tespiti, yakalanması, etkisiz hale getirilmesi ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Bu kapsamda Diyarbakır İli Sur İlçesi Kayayolu Mahallesi mülki sınırları içerisinde bulunan şüpheli bir adrese 3 Aralık 2016 günü operasyon düzenlenmiştir. İcra edilen operasyon sonucunda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen 2400 kilo amonyum nitrat ile 100 kilo cins ve özelliği tespit edilemeyen patlayıcı madde ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuş olup, biri 22 Haziran 2016 ayında Diyarbakır-Silvan karayolunda mayın/el yapımı patlayıcı döşenmesi olayında parmak izi tespit edilen şahıs olmak üzere toplam 2 şüpheli şahıs gözaltına alınarak adli işlemlere başlanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."