İngiltere Prensi Andrew'e ABD'de 'cinsel istismar' davası

İngiltere Prensi Andrew'e ABD'de 'cinsel istismar' davası
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ikinci oğlu Prens Andrew'e ABD'de cinsel saldırı suçlamasıyla dava açıldı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth''in, adı "cinsel istismar" iddialarıyla gündeme gelen ve sonrasında kamusal görevlerini bırakan ikinci oğlu Prens Andrew hakkında ABD''de cinsel saldırı suçlamasıyla dava açıldı.

ABD''de fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan ve hapishanede ölü bulunan, ABD''li milyarder Jeffrey Epstein''in mağdurlarından Virginia Giuffre, İngiltere Prensi Andrew''in  New York ve Londra''da öne sürerek kendisini taciz ettiğini, New York''ta dava açtı.

"CİDDİ DUYGUSAL VE PSİKOLOJİK ZARAR"

ABD''li Giuffre, 17 yaşında cinsel saldırıya uğradığını öne sürerek, prensin, kendisinin reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan cinsel tacizde bulunduğunu söyledi.

Dava dosyasında, maruz kaldığı bu aşırı ve çirkin davranış nedeniyle şu anda 38 yaşında olan Giuffre''nin halen "ciddi duygusal ve psikolojik zarar" görmeye devam ettiği belirtildi.

Dosyada şu ifadelere yer verildi:

"Bu ülkede, ister cumhurbaşkanı ister prens olsun, hiç kimse yasaların üzerinde değildir ve ne kadar güçsüz ya da savunmasız olursa olsun, hiç kimse yasanın korumasından yoksun bırakılamaz. 20 yıl önce Prens Andrew''un serveti, gücü, konumu ve bağlantıları, onu koruyacak kimsesi olmayan korkmuş, savunmasız bir çocuğu kötüye kullanmasına olanak sağladı. Ondan hesap sorma zamanı çoktan geldi de geçti."

ABD''Lİ MİLYARDERLE YAKIN ARKADAŞ

Andrew, 2019''da BBC''ye verdiği röportajda, söz konusu iddialara ilişkin, "Böyle bir şey olmadı. Size bunun asla olmadığını kesinlikle söyleyebilirim. Bu bayanla hiç tanıştığımı hatırlamıyorum." demişti.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth''in oğlu York Dükü Prens Andrew, kız çocuklarına yönelik cinsel istismarda bulunma ve fuhuş ağı oluşturma suçundan tutuklu olan ve Ağustos 2019''da hücresinde intihar ettiği öne sürülen ABD''li milyarder Epstein ile olan yakın arkadaşlığı nedeniyle eleştirilerin hedefinde yer almıştı.

Virginia Giuffre, 2001''de 17 yaşındayken Prens Andrew ile tanıştığını ve kendisiyle birlikte olduğunu öne sürmüş, kanıt olarak Andrew’in kendisine sarılmış olduğu bir fotoğrafı göstermişti. (AA)