2 milyon 841 bin liraya aldıkları arabayı iade etmek için sıraya girdiler

2 milyon 841 bin liraya aldıkları arabayı iade etmek için sıraya girdiler

Çinli firma Xiaomi’nin arabası büyük hayal kırıklığına neden oldu. Yaklaşık 2 milyon 841 bin lira bedelle aracı alanlar yaşadıkları hayal kırıklığı sonrası iade etmek için sıraya girdi.

Çinli firma Xiaomi’nin piyasaya sürdüğü elektrikli otomobil büyük hayal kırıklığına neden oldu. SU 7 Ultra adlı modelin kullanıcıları ekstra ücret ödeyerek aldıkları kaputun özelliklerinin gerçeği yansıtmaması nedeniyle ayaklandı. Bu nedenle Xiaomi hisseleri yüzde 6'ya yakın düşüş yaşadı.

Xiaomi, SU7 sedan modelinin 529 bin 900 yuandan (Yaklaşık 2 milyon 841 bin lira) başlayan yarış arabası versiyonunu bu yılın başlarında piyasaya sürdü. Mevcut özelleştirmelerden biri de 42 bin yuan ek ücrete tabi olan "çift hava kanallı karbon fiber kaput".

ekran-goruntusu-2025-05-12-143523.png

İcra Kurulu Başkanı Lei Jun bu tasarımı sadece aracın görünümünde bir değişiklik olarak değil, aynı zamanda hava kanalları aracılığıyla tekerleklerin havalandırılmasına yardımcı olacak bir tasarım olarak tanıtmıştı. Ancak araç teslim edildikten sonra bazı araç sahipleri kaputu sökmeye karar verdi. Uygun hava kanalları yerine sadece iki delik ve bazı plastik destek yapıları olduğunu iddia ettiler. Çin medyasından Yicai'nin 10 Mayıs tarihli bir haberinde, bunun dışında tasarımın Ultra'nın özelleştirilmemiş versiyonuyla büyük ölçüde aynı olduğu belirtildi.

ekran-goruntusu-2025-05-12-143508.png

XİAOMİ ÖZÜR DİLEDİ

Xiaomi "net olmayan iletişim" için bir özür yayınladı ve karbon fiber kaputun çoğunlukla SU7'nin Almanya'daki ünlü Nürburgring pistinde sürülen ve Ekim ayı sonlarında oldukça geniş bir şekilde tanıtılan sportif versiyonunu kopyalamak için olduğunu söyledi. Henüz yerine getirilmemiş siparişleri geleneksel kaputla değiştirmeyi ya da teslim almış olan müşterilere 20 bin sadakat puanı vermeyi teklif etti.

Ayrıca karbon fiber kaputun aracın ön kısmı için bir miktar havalandırma ve ısı dağılımı sağladığını da ekledi.

Ancak bazı alıcılar memnun kalmadı ve tam bir geri ödeme için dilekçe vermek üzere tüketici hakları grubu kurdu. Yicai'ye göre, grubun şu anda 300'den fazla üyesi bulunuyor.