Ekonomistler Selçuk Geçer ve Tunç Şatıroğlu altında kırılacak rekoru açıkladı

Ekonomistler  Selçuk Geçer ve Tunç Şatıroğlu altında kırılacak rekoru açıkladı
Gram Altın fiyatlarında yaşanan keskin düşüş sonrası Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer ve Piyasa Analisti Tunç Şatıroğlu'ndan yeni rekor tahminleri geldi.

Her şey bu yıl olup bitecek

Milli Gazeti''nin haberine göre, gram altın fiyatları,  Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ve  ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın temkinli ve olumlu yorumlarının sonrasında keskin bir düşüş yaşadı. Geçtiğimiz günlerde 1920 dolar seviyelerinde bulunan ons altın 1812 dolar seviyelerine kadar geriledi.

SELÇUK GEÇER ALTINDA REKOR TAHMİNİ YAPTI 

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında gram altına yönelik önemli tahminlerini paylaştı. Gram altın fiyatlarında rekor beklediğinin altını çizen Selçuk Geçer, ABD’deki ekonomik gelişmelere ve bunların neden olacağı sorunlara dikkat çekti. 

Selçuk Geçer, ABD’deki resesyon, dünyada “Krizin dibi” anlamına geliyor diyerek altın fiyatlarının yükseldiğini belirtiyor ve maksimum 1.700-1.800 liralık gram altın tahminini aktarıyor. 

Bundan aşağı seviyelerin rekor olmayacağını belirten Geçer, bunun arkasındaki sebep olarak altının hala enflasyona karşı bir koruma yöntemi olduğunu söyledi. Gram altının bu yıl rekor kıracağını düşünen Geçer, buna sebep olarak “Henüz dolar etkisinin altında görülmediğine” işaret ediyor.

TUNÇ ŞATIROĞLU 912 LİRA SEVİYESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Gram altına yönelik güncel tahminlerini aktaran bir diğer isim, Piyasa Analisti Tunç Şatıroğlu oldu. Şatıroğlu, altının “al sinyali” verdiğini ima ediyor. Uzman isim, gram altında 912 liralık seviyeye dikkat çekti. 

Gram altında, ons altınla beraber yükselişin başladığına işaret eden uzman, gram altının 912 liralık seviyeyi geçince “Al sinyaline” döneceğini belirtiyor. Bu seviyenin çok uzakta olmadığını belirten uzman, şimdilik haklı gibi görünüyor. Verilere göre gram altının değeri yazım sırasında 932 lira seviyelerinde.

İlgili Haberler