20 bin köyden bayrağımızı indirdiler

20 bin köyden bayrağımızı indirdiler

Sınav maratonu başlayınca, eğitimin içinden çıkılmaz halde olduğu gerçeği gözler önüne bir daha serildi. Binlerce aile çocuklarına iyi bir gelecek için varını yoğunu ortaya koyarken, yetkililerin 20 yılda eğitimi tanınmaz hale getirildiği gerçeğini gördü. İktidar yapılan anketlerde eğitimin yüzde 67 aileyi yakından ilgilendirdiği gerçeğini görünce son günlerde eğitimle ilgili bazı düzeltmeleri sıralamaya başladı. Millî Eğitim Bakanlığı ve YÖK günü kurtarmak, vatandaşın karşısına çıkmaya yüzleri olsun diye, kendilerinin dahi inanmadığı  düzenlemeleri yayınladılar. 20 yıl boyunca 8 Millî Eğitim Bakanı değiştiren, her bakana göre bir model deneyen iktidarın, bu ülkeye ve bu ülkenin geleceği olan gençlere verdiği zarar, pansuman tedbirlerle hiçbir zaman düzeltilemez. Bu durumları yakından gören, her geçen gün halkın takdirini kazanan, iktidara yürüyen İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada partisinin eğitimle ilgili yapacaklarını şu şekilde sıraladı: 

Köy okullarını açacağız

Cumhuriyet eğitim seferberliğini köy okullarından başlattı. Önce köylere gidecek öğretmenler yetiştirdi. Sonra o idealist öğretmenleri, köylere dağıttı. Bilim ve fennin ışığını, memleketin dört bir yanına yaydı. Ne acıdır ki; bugün Cumhuriyetin bu vizyonundan olabildiğine uzaktayız. Ak Parti''nin eğitimde yol açtığı en önemli tahribatlardan biri, hiç şüphesiz köy okullarının kapatılması politikasına, hız vermesiyle yaşandı. Son 20 yılda, 20 binden fazla köy okulu kapatıldı. Taşımalı eğitim sistemi denilen, garabet bir uygulamaya geçildi. Sonuçta ortaya çıkan manzarada; köy var, köyde çocuk var, ama okul yok. Bugün tam tamına, 722 bin 845 çocuğumuz köyden şehir merkezlerine taşınıyor. Köy okulları kapatılınca; Millî bayramlarımız artık köylerimizde kutlanmıyor. Artık İstiklal Marşımız, her Pazartesi köylerde okunmuyor. Bayrağımız göndere çekilmiyor. Köy okulları kapatılınca; köy hayatı da canlılığını kaybetti. Tarım bitti, hayvancılık bitti. Oysa ki, Atatürk''ümüz ne diyordu: ''Köyler ülkemizin kılcal damarları, köylüler de milletin efendisidir.'' İşte biz İYİ Parti olarak köylerimize hak ettikleri itibarı, yeniden kazandırmak için çalışıyoruz. Bugün maalesef Cumhuriyet''in geleceği emanet ettiği o nesiller, artık o köylerden çıkmıyor."

Kız çocuklarının durumu

Ortaya çıkan yanlış eğitim politikası, ardı ardına yanlışlar üretiyor. Çocuklarını köyden uzağa göndermek istemeyen ana babalar, ilk 4 yılın sonunda, çocuklarını okuldan alıyor. Özellikle kız çocuklarımız, erken yaşta okuldan alınıyor. Herhangi bir meslek sahibi olamıyor. Kimisi çocuk yaşta evlendiriliyor. Gelecek hayali kuramıyor. TÜİK rakamlarına göre, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilme oranı, erkek çocuklarımızın tam 21 katı. Son 20 yılda, 1 milyon kız çocuğumuz, yaşları tutmadığı için, mahkeme kararı sonucu evlendirildi. Bu yanlış uygulanan politikanın ortaya çıkan en küçük  ucube sonucu. Oysa taşımalı eğitim sistemine harcadığınız para 20 milyar lirayı aşmış durumda. Bu parayla okullar fiziki olarak güçlendirilebilir ve teknolojik imkanlarla donatılabilirdi.

Gençler sahipsiz

Köylerde yaşayanların durumu ortadayken, büyük kentlerde ve küçük kentlerde yaşayan gençlerimiz ise kendilerini sahipsiz ve çaresiz görüyorlar. Gençlerin elinden Cumhuriyetin imkânları alınmış durumda. Onların yükselme, başarma, hayallerine kavuşma umutları yok olmuş durumda. Bu kargaşa sistem gençlerin elinden çocukluklarını, gençliklerini ve en güzel yıllarını çaldı. Kafalarına göre getirdikleri sistemi gerçekleştirmek için ilk önce Cumhuriyete ve onun ilkelerine saldırdılar. Saldırılarını halkı aldatarak gerçekleştirdiler. Yandaşları paraya boğdular. Şimdi para bitti sistem sarsıldı. Yandaşların bile pusulaları bozuldu. Çıkış yolu arıyorlar. Milletin sinir uçlarıyla oynayarak, milleti birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Millet uyandı, artık milleti kavga ettirerek seçim kazanma devri bitti. Kavgadan siyasi rant devşirildiği devirler tarihe karıştı. Millet kendi gücüyle bu yandaş düzene son verecek. Mutlaka İYİ''ler kazanacak. Köylerimizde İstiklal Marşımız okunacak.

Yazarın Diğer Yazıları