2008 krizini önceden bilen ekonomist balona yatırım yapmayın diye uyardı

2008 krizini önceden bilen ekonomist balona yatırım yapmayın diye uyardı
ABD'li ünlü milyarder fon yöneticisi John Paulson, kripto paraların balon olduğunu ve insanların parasını kaybedebileceğini söyledi.

2008 yılında yaşanan büyük emlak krizini tahmin eden ABD’li ünlü fon yöneticisi John Paulson, altına övgüler düzerken kripto parayı ise yerden yere vurdu.

Bloomberg''e konuşan ünlü fon yöneticisi Paulson, enflasyonun dünya genelinde beklentilerin ötesinde artacağını söyledi. Paulson, "Geçen yıldan bu yana paranın arzı yüzde 25 gibi bir oranda artış yaşadı. Bu yüzden ben, beklentilerin de ötesinde bir enflasyon bekliyorum." dedi.

KRİPTO PARALAR BALON GİBİ

Kripto paraların balon olduğunu söyleyen Paulson, Altını tavsiye etti.

"Altının enflasyon dönemlerinde çok iyi hareket ettiğini biliyoruz." diyen Paulson, "70’lerde iki haneli enflasyon oranı olduğunda altının parabolik bir yükseliş kaydettiğini gördük. Peki altın o dönem neden parabolik şekilde yükseldi? Bunun sebebi, çok sınırlı bir arza sahip olması." ifadelerini kullandı.

Hazineden yüksek getirili tahviliniz olsa da ya da bankada nakit paranız bulunsa da enflasyondan kaçamayacağınızı vurgulayan Paulson, "Enflasyon yükseldiğinde, gidilecek en iyi yer altındır. Burada da altına bir yatırım dalgası olmaya başlar. Yatırım arttıkça, parabolik yükseliş de sertleşir." diyerek altının güvenli bir liman olduğunu söyledi.

Paulson kripto paraları ise şu şekilde eleştirdi:

"Ben kripto paralara hiçbir şekilde inanmıyorum. Bunların hepsi balondur. Ben kripto paraları, arzı sınırlı olan ‘hiçbir şey’ olarak görüyorum. Talep olduğu zaman yukarı çıkıyor ancak talep azaldığında da aşağıya inecektir. Hiçbir gerçek değeri yok. Dolayısıyla haklı bile olsam paramı kaybedebilirim."

İlgili Haberler