2010 KPSS’sinde yeni dalga!

2010 KPSS’sinde yeni dalga!
Ankara merkezli operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan 100 kişiden 73'ü yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında gazeteci Mehmet Baransu'nun yengesi, TRT çalışanları, subay, hakim ve polis eşleri de var.

2010 KPSS soruşturması kapsamında Ankara merkezli 35 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonla, hakkında gözaltı kararı bulunan 100 kişiden, 22'si  kadın 73'ü yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen polis, iki yıllık bir çalışma sonucunda 2010 KPSS'de soruların tamamını veya  tamamına yakınını usulsüzlük yaparak doğru şekilde işaretleyen şüphelilerin yakalanması için yedinci kez operasyon başlattı.

Sabah saatlerinde aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Samsun, Diyarbakır, Mersin, Zonguldak, Bolu, Şanlıurfa'nın da bulunduğu 35 ilde gerçekleşen eş zamanlı operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 100 şüpheliden 73'ü yakalandı.

Şüpheliler arasında "Balyoz Planı" davasında yargılanan bazı sanıklara 'kumpas' kurulduğu gerekçesiyle tutuklanan ve halen cezaevinde bulunan gazeteci Mehmet Baransu'nun yengesi A.B'nin de olduğu öğrenildi. Şüphelilerden 15'inin  Ankara'da, 11'inin İstanbul'da yakalandığı belirtildi.

İKİSİ TRT ÇALIŞANI

2010 KPSS'de usulsüz bir şekilde 120 sorudan 120'sini doğru işaretledikleri veya 100'ün üzerinde net yaptıkları iddia edilen şüphelilerin çoğunun öğretmen olduğu kaydedildi. Şüpheliler arasında subay, hakim ve polis eşi de var.

Gözaltına alınan şüphelilerin 2'sinin TRT çalışanı olduğu, soruların usulsüz bir şekilde ele geçirilmesini sağlayan Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ele başı konumundaki şüphelilerin ise önceki soruşturmalarda yurt dışına kaçtıkları tespit edildi.

Başkent dışında gözaltına alınanlar gün içinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirilecek.

Anadolu Ajansı, soruşturma kapsamında gözaltıların artacağını bildiriyor.

SORULAR SINAVDAN 12 GÜN ÖNCE SIZDIRILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 808 bin kişinin girdiği 2010 KPSS sorularının sınavdan en az 12 gün önce sızdırıldığını kesinleştirmişti.

Başsavcılıktan mahkemeye gönderilen yazıda, özetle şu tespitlere yer verilmişti:

- 2010 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sorularının sınavdan en az 12 gün önce ele geçirildiği ikrarlar ve teknik raporlara göre kesindir.

- Hakkında iddianame düzenlenecek yaklaşık 2 bin 600 dolayında şüpheliyle ilgili soruşturmamız devam etmektedir.

- 230 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Dava, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 16’sı tutuklu 51 şüpheli hakkında ikinci iddianame düzenlendi.

- 3 tutuklu ÖSYM çalışanı hakkında hazırlanan iddianame değerlendirme aşamasındadır. Söz konusu şüpheliler aynı zamanda ÖSYM Soru Hazırlama Birimi’nde görev yapıyordu.