2018 PTT memur alım başvuru şartları 

2018 PTT memur alım başvuru şartları 
PTT 2018 yılında 60 bin memur alımı yapacağını belirtmişti. İlk etapta 5 bin personel alımı gerçekleştirildi. Geriye kalan 55 bin memur alımı ne zaman gerçekleşecek? Memur alım başvuru şartları nelerdir?..

2018 PTT memur alım başvuru şartları 

PTT memur alım başvuru şartları nelerdir, başvurular ne zaman başlayacak? 2018/1 personel alımı Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı yazılı sınav sonucunda asil olarak yerleşenler ile diğer pozisyonlarda sözlü sınava girmeye hak kazananların il bazlı en yüksek ve en düşük puanları açıklanmıştır. Buna göre 5 bin personel hizmet yerlerinde göreve başlamıştır. Peki, geriye kalan 55 bin personel alımı nasıl olacak? PTT işe alım başvuru şartlarıyla ilgili bazı bilgiler paylaştı. İşte detaylar...

BAŞVURU ŞARTLARI NASIL OLACAK

18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak,

Kamu haklarından mahrum bırakılmamak,

Yüz kızartıcı suçlardan adli sicil kaydı bulunmamak,

Sağık problemi bulunmamak ve bunu belgeleyebilmek,

Emekli olmamak,

Daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlarda disiplin cezası almamış olmak,

Yapılacak yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olmak,

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak,

HANGİ KADROLARA ALIMLAR YAPILACAK

Kesin olmamakla birlikte bir önceki 5 bin kişilik alımda alım yapılan pozisyonlara göre alımların yapılacağı tahmin ediliyor. 5 bin kişilik alımların pozisyon dağılımları şöyle olmuştu;

Uzman Yardımcısı 250 kişi

Mimar 20 kişi

Mühendis 200 kişi

Avukat 82 kişi

Gişe ve büro memuru 2625

Tekniker 250 kişi

Postacı 1623 kişi

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR

1-Adaylardan, sınav ücreti olarak 60 TL tahsil edilecektir. Sınav hizmetlerinin yerine getirilebilmesi amacıyla tahsil edilecek bedel, PTT’nin 1840 no’lu posta çeki hesabına sınav başvurusundan önce yatırılacaktır.

2-Adaylar sınav ücretini, 14/05/2018 – 18/05/2018 tarihleri arasında yalnızca PTT işyerlerinden (Merkez veya Şube) ve PTTMatik’lerden T.C. Kimlik Numarası ile yatırabilecektir.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI ŞARTLARI NEDİR

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

NOT: 14/05/1984 tarihi ve bu tarihten sonra doğanlar müracaat edebilecektir.,

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

2018 PTT memur alım başvuruları ne zaman? Sorusunun cevabı haberimizde...