2018 Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ekranı

2018 Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ekranı
Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları bugün başlıyor. Peki sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? 20 bin öğretmenin atanacağı sözleşmeli öğretmenlik başvuru ekranı yayınlandı.

2018 Sözleşmeli öğretmenlik başvuru ekranı yayınlanıyor. Bugün başvurular yapılmaya başlanıyor ve son başvuru tarihi ne zaman şeklinde de sorular gelmeye başladı. Binlerce öğretmen atama için gün sayarken bakanlık 20 bin öğretmenin alınacağını duyurdu. Ve sözleşmeli öğretmenlik başvurusu bugun yapılacak.

BAŞVURU EKRANI

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak başvuru, elektronik ortamda  http://mebbis.meb.gov.tr ve http://personel.meb.gov.tr adreslerinden tıklayarak başvuru formuna ulaşabileceksiniz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

Bu başvuruda adaylar, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum,  Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Mardin, Muğla, Kocaeli, Samsun,  Sivas, Trabzon ve Van'daki sınav merkezinin tamamını tercih edebilecek. Başvuru  onayları ise il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak.

Ön başvuru, sınav merkezlerinin ilanı ve sınav merkezi tercihlerinin  alınması 19-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. 3 Aralık'ta sınav  merkezleri ilan edilecek, 10 Aralık ile 31 Aralık tarihleri arasında ise sözlü  sınavlar yapılacak. 15 Ocak 2019'da sözlü sınav sonuçlarını ilan edecek MEB, 28 Ocak-1  Şubat tarihleri arasında ise adayların tercihlerini alacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Alınan bilgilere göre; Bakanlık 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamalarını ise 7 Şubat 2019'da  yapacak.