2019 Öğretmen Ataması ne zaman olacak?

2019 Öğretmen Ataması ne zaman olacak?
Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılında gerçekleşecek olan öğretmen ataması ne zaman olacak sorusunun cevabını verdi. Öğretmen atamalarıyla ilgili Bakan Ziya Selçuk bir açıklamada bulundu. 20 bin öğretmenin atamasıyla ilgili detaylar

2019 Öğretmen Ataması ne zaman olacak?

Öğretmen ataması ne zaman olacak? MEB'ten son dakika öğretmen ataması açıklaması geldi. Binlerce yeni mezun ve senelerdir atama bekleyen öğretmenler için müjdeli haber az önce geldi. Merakla beklenen öğretmen atamalarıyla ilgili detaylar yenicag.com.tr'de olacak. 2018 yılı atama döneminde 5 bin ek ders ücreti karşılığı görev yapanların sözleşmeli öğretmenliğe atanması döneminde ise sanat tarihi alanına 1 kontenjan ayrıldığını ve 1 atama yapıldığını belirten Bakan Selçuk, "İlk atama yoluyla 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapılması planlanmıştır. Atama yapılacak alanlara ilişkin henüz bir çalışma yapılmamış olup Bakanlığımıza atama izni verilen öğretmen kadrolarının alanlar itibariyle dağılımında doluluk oranları dikkate alınarak alanların ihtiyaçlarına göre planlama yapılmaktadır. 15 Ekim 2018- 9 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak norm kadro güncelleme işlemleri sonucunda sanat tarihi alanında tespit edilecek ihtiyaç durumu göz önünde bulundurulacaktır" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN

Milli Eğitim Bakanlığınca 2019 yılı öğretmen atamaları ve yer değiştirme takvimi açıklandı. Buna göre, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin ön başvurular 19-23 Kasım'da alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 3 Aralık'ta ilan edilecek, sözlü sınavlar 10-31 Aralık 2018'de yapılacak. Sonuçların ilanı 15 Ocak, tercihlerin alınması 28 Ocak- 1 Şubat tarihleri arasında, atamalar ise 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Millî Eğitim Bakanlığınca açıklanan takvime göre 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin ön başvurular 19-23 Kasım’da alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 3 Aralık’ta ilan edilecek, sözlü sınavlar 10-31 Aralık 2018’de yapılacak.

SONUÇLARIN İLANI 15 OCAK, TERCİH ALIMI 28 OCAK- 1 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA

Sonuçların ilanı 15 Ocak, tercihlerin alınması 28 Ocak- 1 Şubat tarihleri arasında, atamalar ise 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Açıklanan takvimde 2019 yılı öğretmenlerin mazerete bağlı, il içi ve iller arası yer değiştirme işlemlerine ilişkin süreç de yer aldı. Buna göre, öğretmenlerin Ocak dönemi mazerete bağlı atamaları 18 Ocak’ta; Ağustos dönemi mazerete bağlı atamalar ise 29 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak. Öğretmenlerin il içi yer değiştirme işlemlerine ilişkin olarak; başvurular 21-24 Mayıs tarihleri arasında, atamalar 29 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri için başvurular 10-14 Haziran tarihleri arasında, atamalar ise 18 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. 

KAÇ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bakanlığınca 2018 yılı atama döneminde 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılmış olup bu atama döneminde norm kadroya göre ihtiyaç bulunmaması nedeniyle sanat tarihi alanı için kontenjan ayrılmadığını belirtti.

ÖĞRETMENLERE MAAŞ İKRAMİYESİ OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere ikramiye verilip verilmemesi konusunda üstü kapalı şöyle bir mesaj verdi: Bununla ilgili 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir haberimiz olacak." dedi.

2019 ÖĞRETMEN ATAMALARI SON DAKİKA BİLGİLER

ÖĞRETMENLERE MAAŞ İKRAMİYESİ NE KADAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sunulan kanun teklifinin gerekçesinde, Türkiye'de her 24 Kasım tarihinin öğretmenler günü olarak kutlandığı hatırlatıldı. Bu kapsamda eğitim ve öğretimin temel unsuru olan eğitimcilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesi gerektiği belirtildi. Bu kapsamda her 24 Kasım tarihinde eğitimcilerin ekonomik olarak onurlandırmak adına bir maaş ikramiye verilmesi talep edildi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından TBMM Komisyonuna sunulan kanun teklifinde şu ifadeler yer aldı: 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TeklifiMADDE 1. 14/071965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Ek 32. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. ''Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde, tüm eğitim çalışanlarına Kasım ayı net maaşı tutarında, Öğretmenler Günü İkramiyesi, ödenir.'' MADDE 2. Bu Kanun yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer. MADDE 3. Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.  

2019 Öğretmen Ataması için son dakika açıklaması geldi. Detaylar haberimizde...