2019 Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?

2019 Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?
Güzel havaların gelmesiyle birlikte öğrenciler ve veliler tarafından ‘okullar ne zaman kapanıyor?’ sorusu araştırılmaya başlandı. Peki, okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman? İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi internet sitesinden çalışma takvimine göre yaz tatilinin ne zaman başlayacağını duyurdu. MEB'in yapmış olduğu açıklamaya göre karneler ne zaman alınacak? 2019 Yaz tatili ne zaman başlayacak? İşte merak edilenler...

2019 OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK

MEB, 2018/2019 Eğitim öğretim dönemi için yayımlanan takvim bilgilerine göre, 4 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayan ikinci yarıyıl dönemi 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak. Böylece öğrenciler 3 ay tatil yapmış olacak.

YAZ TATİLİ SÜRESİ DEĞİŞİYOR MU

Sinyali Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN TÜRK'te yayınlanan programda eğitim sistemi üzerine açılamalarda bulundu. Okullarda 3 aylık yaz tatili uygulaması değişiyor mu? Peki, bakanlığın üzerinde çalıştığı tatil sistemi nasıl olacak? İşte detaylar...

Çalışma kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ile de görüştü. Hatta turizm sezonu eylül ve ekim aylarını da içine aldığı için turizm otelcilik öğrencilerinin kasım ayında okula başlamaları ve daha çok eğitimlerin pratiğe yönelik olması planlanıyor.

İllere göre eğitim takviminin hazırlanmasının nedenlerinden biri de tarım bölgelerinde eğitimde yaşanan sorunlar oldu. Çünkü tarım işçilerinde ailelerine yardım eden çocuklar okula devam sorunu yaşıyor. Örneğin en erken hasat, Çukurova'da mayıs ayında başlıyor. Yani okulların açık olduğu dönemde. İşte bu sebepten dolayı öğrencilerin eğitimi aksattığı dikkat çekti. Hazırlanan eğitim planlamasında tarım tarihleri de dikkate alınacak.

Yapılacak düzenleme de bölgelerin mevsim şartları da göz önünde bulundurulacak. Örneğin doğuda kışın yaşanan olumsuzluklardan kaynaklı okula erişimin zor olması da eğitim tarih planlamasında kriterlerden biri olacak.