Mevlid Kandili 2020 ne zaman? Mevlid Kandili hangi güne ve tarihe geliyor?

Mevlid Kandili 2020 ne zaman? Mevlid Kandili hangi güne ve tarihe geliyor?
2020 yılının Mevlid Kandili'ne sayılı günler kala, vatandaşların en çok arattığı soruların başında 'Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili Hangi güne ve tarihe geliyor? Hangi dualar edilmeli?' gibi sorular geliyor.

2020 Mevlid Kandili ne zaman? Hangi gün ve tarihte olacak? İşte detaylar...

Mevlid Kandili ne zaman sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan önemli gün ve geceler arasında yer alan Mevlid Kandili bu yıl 28 Ekim Çarşamba günü idrak edilecek.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğum yıl dönümü olan bu özel gecede Kuran-ı Kerim okunacak, Salavat-ı şerifler getirilecek. Kılınacak olan farz ve nafile namazların ardından eller semaya açılacak ve dualar edilecek.

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

2020 Mevlid Kandili 28 Ekim Çarşamba akşamı eda edilecek.

Mevlid, 'doğum zamanı' demektir. Kuranı kerimde yer almamaktadır. İslam'da Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler Rebiülevvel ayının Onbirinci gecesini Onikinci'ye bağlayan geceyi (25-26 Nisan 571 Miladi tarihine Muhammed'in doğum gününe rastlaması nedeniyle mevlid kutlanır ), Şiiler ise 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki hafta, 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı desteği ile, günümüzde sadece Türkiye'de kutlanan Kutlu Doğum Haftası ilan edilmiştir.

Kandil geceleri İslam'ın ilk zamanlarında var olan bir âdet olmayıp, hicrî 3. asırdan itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Türkiye'de Osmanlı Devleti padişahı II. Selim'den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır. Kadir gecesinden başka kandil gecesi kuranı kerimde yer almaz.

PEYGAMBERİMİZİN DOĞUMU İÇİN KULLANILAN TERİMLER

Mevlid en-Nebi (çoğulu el-Mevlid) Peygamberin doğumu (Arapça)
Milad en-Nebi Peygamberin doğumu (Arapça/urduca)
Mevlid-i Şerif Mübarek doğuş (Türkçe)
Mevlid-i Şerif Mübarek doğuş (Urduca)
Eyd el-Mevliden -Nebevi Peygamberin doğum Kutlaması (Arapça)
Eiyd-e-Milad-un-Nebi Peygamberin doğum Kutlaması (Urduca)
Yevm un-Nebi Muhammed'in günü (Arapça)
Mevlid er-Resul Allahın elçisinin doğum günü (Malay)