2020'nin en çok satılan Android telefonu belli oldu

2020'nin en çok satılan Android telefonu belli oldu
2020 yılının ilk çeyreğinde dünyada en çok satan Android telefon Galaxy A51 oldu. Orta segmentte amiral gemisi performansı sunan akıllı telefon modeli Galaxy A51, kamera yetenekleriyle ön plana çıkıyor.

Strategy Analytics tarafından yayınlanan rapora göre, 2020 yılının ilk çeyreğinde dünyada en çok satan Android telefon Galaxy A51 olurken Galaxy S20+ liste içinde premium segmentte yer alan tek akıllı telefon oldu.

Samsung'dan yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgını her sektörü etkilediği gibi akıllı telefon pazarını da etkiliyor. Strategy Analytics tarafından yayınlanan son rapora göre salgın koşullarına rağmen akıllı telefon sevkiyatları dünya genelinde 275 milyon adete ulaştı.

2020'NİN EN ÇOK SATILAN ANDROİD TELEFONU BELLİ OLDU

Toplam sevkiyatlar içerisinde Android telefonların pazar payının ise yüzde 86 olduğunun kaydedildiği aynı rapora göre, Android akıllı telefon sevkiyatlarında Samsung Galaxy A51 tek başına toplam 6,8 milyon adet satış rakamı ile dünyada ilk sırada yer aldı. Ayrıca yayınlanan dünya sıralaması listesinde Samsung Galaxy A10s ve Galaxy A20s cihazları da ilk 6 içerisinde yer alırken Galaxy S20+ aynı listede premium segmentte yer alan tek akıllı telefon oldu.