2022 Kış Paralimpik Oyunları ne zaman, nerede yapılacak? Paralimpik Oyunları ne zaman bitecek?

2022 Kış Paralimpik Oyunları ne zaman, nerede yapılacak? Paralimpik Oyunları ne zaman bitecek?
2022 Kış Paralimpik Oyunları Açılışı Google'da doodle oldu! Paralimpik oyun nedir? 2022 Kış Olimpiyatları ne zaman? Hangi tarihte bitecek? İşte 2022 Kış Paralimpik Oyunları Açılışı ile ilgili detaylar…

 

Özel günlerde doodle tasarlayan arama motoru Google, 2022 Kış Paralimpik Oyunları''nı hazırladığı animasyon ile hatırlattı.

Çin''in ev sahibi olacağı organizasyonda alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, buz hokeyi, snowboard ve tekerlekli sandalye körling dallarında 78 yarış yapılacak

 

PARALİMPİK OYUN NEDİR?

Paralimpik oyun, farklı engelleri bulunan sporcuların katıldığı çok sporlu etkinlik olarak bilinmektedir.

Paralympic kelimesi engelli anlamına gelen "paralyzed" ve "olympic" kelimelerinin birleşiminden oluşur.

Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları o dönemki Olimpiyatların hemen ardından yapılır.

Tüm Paralimpik Oyunları Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetilir.

 

Paralimpik Oyunlar 1948''deki az sayıda II.Dünya Savaşı İngiliz eski askerlerinin toplanmasından 2008''de uluslararası ikinci büyük spor yarışması haline gelmiştir.

Paralimpik atletlerle Olimpiyatlarda yarışan atlerler aynı şartlarda mücadele etmelerine rağmen Paralimpik Oyunlarla Olimpiyat Oyunları arasına büyük bir bütçe farkı vardır. 1988 Seul Yaz Oyunları ve 1992 Albertville Kış Oyunlarından bu yana Paralimpik Oyunlar Olimpiyat Oyunları ile aynı tesislerde yapılmaktadır.

 

2022 KIŞ OLİMPİYATLARI NE ZAMAN?

Çin''in başkenti Pekin''in ev sahipliğinde yapılacak olan 2022 Kış Olimpiyatları 4 Mart''ta 80 bin kişi kapasiteli Ulusal Pekin Stadı''nda gerçekleştirilecek törenle başlayacak.

2022 Kış Paralimpik Oyunları sırasında, ikisi 2018''in altında olmak üzere, beş spor dalında yetmiş sekiz etkinlik yapılacak.

 

2022 KIŞ OLİMPİYATLARI BİTECEK?

Alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, buz hokeyi, snowboard ve tekerlekli sandalye körling gibi dallarda sporcuların yarışacağı 2022 Kış Paralimpik Oyunları 13 Mart Pazar günü bitecek.

 

 

KIŞ OYUNLARI SPORLARI

Alp disiplini

Biatlon

Kayaklı koşu

Tekerlekli sandalye körlingi

Kızak

Buz hokeyi

İlgili Haberler