21 Eylül Pazartesi okullar açılacak mı? 1. sınıflar okula gidecek mi?

21 Eylül Pazartesi okullar açılacak mı? 1. sınıflar okula gidecek mi?
Koronavirüs salgınından dolayı 21 Eylül Pazartesi gününde okulların açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Peki, 21 Eylül Pazartesi okullar açılacak mı? 1. sınıflar okula gidecek mi? Detaylar burada…

Tüm dünyada etkili olduğu kadar Türkiye’de de artan koronavirüs vakaları nedeniyle okulların açılacağı tarih daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değiştirilmişti. Veliler ve öğrenciler ise şimdiden hafta sonu olmasına rağmen ’21 Eylül okullar açılacak mı?’ sorusunun yanıtını aramaya başladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk açıklamasında 21 Eylül 2020 tarihinde 1. sınıflarla beraber yüz yüze eğitim için ilk adımın atılacağını söylemişti. 

21 EYLÜL PAZARTESİ OKULLAR AÇILACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tarafından yapılan son açıklamada; 1. sınıflar da yüz yüze eğitime geçiş için önümüzdeki haftalarda bir karara varılacağı belirtildi. 3 haftalık değerlendirme süreci ile beraber diğer sınıflar için de kararın verileceği ifade edildi.

Okullar 21 Eylül tarihinde açılacak. 1. sınıf ve okul öncesi öğrenciler haftada bir gün yüz yüze eğitim alırken diğer kademelerde ise 21 Eylül tarihinden itibaren uzaktan eğitim devam edecek.

okullar-acilacak-mi.jpg

Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programının okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde yapılacağı, 28 Eylül-2 Ekim ve devamında, haftada 2 gün, günde 30'ar dakikalık 5 ders saati eğitim verileceği bildirildi.

1. SINIFLAR OKULA GİDECEK Mİ?

Okul öncesi eğitimde ilk hafta 1 gün 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati uyum eğitimi verilecek. Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 2 gün olmak üzere günde 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati eğitim yapılacak.

İlkokul 1. sınıf öğrencileri ise yüz yüze eğitimin ilk haftasında her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati uyum eğitimi alacak. Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında da haftada 2 gün her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak. Ders saatleri arasında 10'ar dakikalık dinlenme süresi verilecek.