22 Mart Cuma 2019 Reyting sonuçları açıklandı!

22 Mart Cuma 2019 Reyting sonuçları açıklandı!
22 Mart Cuma 2019 reyting sonuçları açıklandı mı? İstanbullu Gelin mi, Kızım mı, Gülperi mi, Arka Sokaklar mı reytinglerde birinci geldi? Merak konusu oldu. İşte detaylar...

22 Mart Cuma günü reyting sonuçları açıklandı. Dün akşam ekranlarda yer alan İstanbullu Gelin mi, Kızım mı, Gülperi mi, Arka Sokaklar mı, Gülperi mi reytinglerde birinci geldi. İşte detaylar…

REYTİNG SONUÇLARI AÇIKLANDI

22 Mart 2019 tarihinde yayınlanan programların izlenme durumları açıklandı.

22 Mart 2019 reyting sonuçlarına göre Total'de TRT 1'de ekranlara gelen "Arnavutluk-Türkiye Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu Karşılaşması" 1.sırada, Atv'de yayınlanan "Hercai" dizisi 2.sırada, Kanal D'de ekranlara gelen "Arka Sokaklar" ise 3.sırada yer aldı.

AB grubunda "Arnavutluk-Türkiye Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu Karşılaşması" zirvede yer alırken, "Hercai" dizisi 2.sırada, "Fatih Portakal ile Fox Ana Haber" ise 3. sırada yer aldı.

REYTİNG NEDİR

Reyting bir programın izleyici oranını ifade eder. Reklam verenler için ölçülmektedir. Reyting ölçümünün toplumsal bir misyonu yoktur. Amaç hangi zamanda, hangi programı, kimlerin seyrettiğini tespit edip hedef kitleye ulaşmaktır. Televizyonların kuruluşlarında belirli bir görüş ve amaçları, ona bağlı olarak da hedef izleyici kitleleri vardır ve pek değişmez. Bu açıdan bakıldığında reyting, televizyoncuların bir meselesi değilmiş gibi görünüyorsa da sonunda televizyon kanalları da birer ticarethanedir. Ayakta durabilmeleri için gelire ihtiyaçları vardır, bu gelirin ana kaynağı da reklamdır.